Ochrana osobních údajů

Název práce: Ochrana osobných údajov
Autor(ka) práce: Alföldiová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Boháček, Martin
Oponenti práce: Patočka, Radim
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Rozvoj informačných technológii na jednej strane prispieva k rýchlemu komunikovaniu na veľkú vzdialenosť, čo umožňuje technologický pokrok a efektívne obchodovanie, avšak na strane druhej dochádza k zbieraniu veľkého množstva informácii o fyzických osobách. Bakalárska práca sa zaoberá vymedzením základných pojmov a charakteristík v súvislosti s ochranou osobných údajov a následne je druhá časť venovaná aplikácii týchto všeobecných poznatkov do konkrétnych oblastí života, v ktorých je ochrana osobných údajov dôležitá. Cieľom bolo nájsť nejasnosti v právnej úprave tejto oblasti a zhodnotiť akú ochranu údajov nám poskytuje právny rámec nielen na národnej, ale aj na medzinárodnej úrovni. Na to som využila rozbor právnych predpisov (hlavne zákon č. 101/ 2000 Sb., o ochraně osobních údajů) a tiež som analyzovala rozhodnutia súdov. Bakalárska práca je zameraná na poskytnutie prehľadu základného pojmového aparátu v tejto oblasti a tiež na vykreslenie základných problémov a nejasností v konkrétnych oblastiach života- bankovníctvo, pracovnoprávne vzťahy, zdravotníctvo a oblasť internetu.
Klíčová slova: Bankovníctvo; Internet; Zdravotníctvo; Pracovnoprávne vzťahy; Ochrana osobných údajov
Název práce: Ochrana osobních údajů
Autor(ka) práce: Alföldiová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Boháček, Martin
Oponenti práce: Patočka, Radim
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Rozvoj informačních technologií na jedné straně přispívá k rychlému komunikování na velkou vzdálenost, co umožňuje technologický pokrok a efektivní obchodování, avšak na straně druhé dochází ke sbírání obrovského množství informací o fyzických osobách. Bakalářská práce se věnuje vymezení základních pojmů a charakteristik v souvislosti s ochranou osobních údajů a následně je druhá část věnována aplikaci těchto všeobecných poznatků do konkrétních oblastí života, ve kterých je ochrana osobních údajů důležitá. Cílem bylo najít nejasnosti v právní úpravě této oblasti a zhodnotit jakou ochranu osobních údajů nám poskytuje právní rámec nejen na národní úrovni, ale taky na úrovni mezinárodní. K tomu jsem využila rozbor právních předpisů (zejména zákon č. 101/ 2000 Sb., o ochraně osobních údajů) a taky jsem analyzovala rozhodnutí soudů. Bakalářská práce je zaměřená na poskytnutí přehledu základního pojmového aparátu v této oblasti a taky na vykreslení základních problémů a nejasností v konkrétních oblastech života- bankovnictví, pracovněprávní vztahy, zdravotnictví a oblast internetu.
Klíčová slova: Bankovnictví; Pracovněprávní vztahy; Zdravotnictví; Internet; Ochrana osobních údajů
Název práce: Personal data protection
Autor(ka) práce: Alföldiová, Petra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Boháček, Martin
Oponenti práce: Patočka, Radim
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
On one hand development of information technologies contributes to really fast communication, what leads to technological progress and effective trade, but on the other hand this development leads to collecting big number of personal data. This thesis deals with basic terms and characteristics in connection with personal data protection. Second part presents application of these basic knowledges into particular areas, where is personal data protection really important. Main goal of this thesis is to find the unclearness in legal regulations of this area and evaluate how our personal data are protected on national and international level. I have analysed not only legal framework, but also some jurisdictions made in Czech Republic. This thesis is oriented on defining basic terms connected to personal data protection and also I have focused on describing the main problems and unclearness in real fields of our lives- banking, employment, health service and internet.
Klíčová slova: Employment; Banking; Health service; Personal data protection; Internet

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 6. 2015
Datum podání práce: 30. 4. 2016
Datum obhajoby: 9. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53269/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: