Specifika stravování seniorů v cestovním ruchu
Název práce: | Specifika stravování seniorů v cestovním ruchu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nováková, Kateřina |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Netková, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce byla analýza uspokojování potřeb ve sféře stravování segmentu seniorů u vybraných poskytovatelů služeb. Pomocí analýzy je hodnocena míra přizpůsobení stravovacích služeb seniorskému segmentu a následně jsou koncipována doporučení pro rozšíření, či vylepšení aktuální nabídky. Analýza je provedena u jedné světové plavební společnosti orientované převážně na tento segment účastníků cestovního ruchu a dále u tří pražských hotelů. Práce je strukturována do čtyř kapitol. První dvě kapitoly se věnují vymezení segmentu seniorů jako takového, identifikaci jeho potřeb, ať už obecně či specificky ve stravování, a rovněž motivacím seniorů k cestování. Třetí a čtvrtá kapitola se věnují samotné analýze poskytovaných stravovacích služeb a také návrhům na zlepšení. |
Klíčová slova: | stravovací služby; seniorský cestovní ruch; segmentace trhu |
Název práce: | Dining traits of the elderly in tourism |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nováková, Kateřina |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Netková, Jarmila |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The main goal of this diploma thesis is to perform an analysis on how dining needs of mature travellers are accomodated by chosen service providers. Based on the analysis the thesis evaluates the ability of the providers to individually tailor their services to mature guests. Subsequently, certain proposals for improvement are formulated. The analysis is performed on the four providers: an international cruise line specialised in elderly travels and three hotels situated in Prague. The thesis is composed of four parts. The first two parts serve as an introduction to the segment of mature travellers - their needs are identified and explained, also their travelling motivations are revealed. Last two parts are devoted to analysis of the services, summarization of the results and improvement proposals. |
Klíčová slova: | market segmentation; senior tourism; catering services |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 16. 6. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 5. 2016 |
Datum obhajoby: | 9. 6. 2016 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/53392/podrobnosti |