Problematika motivace zaměstnanců se zdravotním postižením

Název práce: Problematika motivace zaměstnanců se zdravotním postižením
Autor(ka) práce: Hladíková, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Legnerová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Zaměřuje se jak na legislativní úpravu, tak na současnou situaci v oblasti zaměstnanosti takto znevýhodněných skupin osob na trhu práce. Cílem této bakalářské práce je provedení analýzy spokojenosti a identifikace klíčových faktorů pracovní motivace osob se zdravotním postižením zapojených ve vybraných integračních programech pražských neziskových organizací, na základě těchto zjištění jsou pak formulovány návrhy základních principů využitelných při koncipování strategií v oblasti motivačních programů těchto organizací. Tyto návrhy jsou koncipovány na základě situační analýzy motivačních aspektů, v souboru založeném na geograficky vymezeném výběru specifických organizací, což jasně vymezuje způsob a možnosti případné aplikace formulovaných doporučení a návrhů.
Klíčová slova: neziskový sektor; motivace; zákon o zaměstnanosti; zaměstnávání osob se zdravotním postižením
Název práce: Motivation of employees with physical disabilities
Autor(ka) práce: Hladíková, Jana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Stříteský, Marek
Oponenti práce: Legnerová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis deals with the employment of people with physical disabilities. It focuses on related legislation as well as the current situation concerning the employment of these disadvantaged groups of people. The goal of this thesis is to analyse the satisfaction of persons with physical disabilities who are involved in selected integration programmes of non-profit organizations in Prague and identify the key factors of their motivation to work. Based on the findings, proposals for basic principles are formulated that are useful when drafting strategies of motivational programmes of these organizations. The suggestions are derived from situational analysis of motivational aspects in a set based on a geographically defined selection of specific organizations. This clearly defines the means and possibilities for a potential application of formulated suggestions and recommendations.
Klíčová slova: motivation; employment of persons with physical disabilities; non-profit sector; laws concerning employment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 5. 2015
Datum podání práce: 18. 5. 2016
Datum obhajoby: 7. 6. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/53098/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: