Metody udržování stavových informací v protokolu HTTP
Název práce: | Metody udržování stavových informací v protokolu HTTP |
---|---|
Autor(ka) práce: | Čech, Štěpán |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Pinkas, Otakar |
Oponenti práce: | Šváb, Ondřej |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Význam této bakalářské práce spočívá v popisu základů nejpoužívanějších metod udržování a přenášení stavových informací v protokolu HTTP, jenž je zodpovědný za komunikaci mezi klientským počítačem, respektive klientem a serverem, v prostředí internetu. Onoho udržování stavových informací je třeba pro rozlišení jednotlivých uživatelů, využívajících složitější internetové aplikace, jako jsou internetové obchody, elektronická bankovnictví či různé vyhledávací servery.
Praktická část je tvořena popisem webové aplikace speciálně navržené pro potřeby této práce, ve které jsou prezentovány jednotlivé metody zde teoreticky popsané. Tudíž je možno tuto práci použít jako návod při implementaci jednotlivých metod udržování stavových informací, a tak lépe pochopit celou problematiku a jednotlivé mechanizmy. |
Klíčová slova: | metody udržování stavových informací; session-id; cookies; protokol HTTP; stavové informace |
Název práce: | Methods of keeping the state information in protocol HTTP |
---|---|
Autor(ka) práce: | Čech, Štěpán |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Pinkas, Otakar |
Oponenti práce: | Šváb, Ondřej |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | |
Klíčová slova: |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Aplikovaná informatika/Informatika |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta informatiky a statistiky |
Katedra: | Katedra informačního a znalostního inženýrství |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 1. 2008 |
---|---|
Datum podání práce: | 1. 1. 2008 |
Datum obhajoby: | 23. 1. 2008 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/7739/podrobnosti |