Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos
Název práce: | Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos |
---|---|
Autor(ka) práce: | Gajdoš, Michal |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Dragula, Ladislav |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cieľom diplomovej práce je založenie reštauračného podniku so zameraním na česko - slovenskú gastronómiu na ostrove Zakynthos konkrétne v letovisku Kalamaki, čo vedie cez zozbieranie, analyzovanie a vyhodnotenie dát z dotazníkov, potrebných pre odhadnutie finančnej atraktivity trhu a či sú vôbec turisti ochotní ju navštíviť. Následne sa rozhodnúť medzi dvoma skupinami, ktoré boli tvorené Čechmi a Slovákmi a skupinou zahraničných turistov pochádzajúcich zo Spojeného kráľovstva, Poľska, Holandska a vyvodiť záver, ktorá z nich je finančne atraktívnejšia, ako cieľový segment. Druhotným nefinančným cieľom je oboznámiť a informovať turistov z celého sveta o česko-slovenských zvykoch a tradíciách v našej gastronómii, ktorá prinesie na ostrov chute Česka a Slovenska. |
Klíčová slova: | Cestovný ruch; Gastronomia; Turista |
Název práce: | Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos |
---|---|
Autor(ka) práce: | Gajdoš, Michal |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Dragula, Ladislav |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cílem diplomové práce je založení restauračního podniku se zaměřením na česko - slovenskú gastronomii na ostrově Zakynthos konkrétně v letovisku Kalamaki, což vede přes sesbírání, analyzování a vyhodnocení dat z dotazníků potřebných pro odhadnutí finanční atraktivity trhu a zda jsou vůbec turisté ochotni ji navštívit. Následně se rozhodnout mezi dvěma skupinami, které byly tvořeny Čechy a Slováky a skupinou zahraničních turistů pocházejících ze Spojeného království, Polska, Holandska a vyvodit závěr, která z nich je finančně atraktivnější jako cílový segment. Druhotným nefinančním cílem je seznámit a informovat turisty z celého světa o česko-slovenský zvycích a tradicích v naší gastronomii, která přinese na ostrov chutě Česka a Slovenska. |
Klíčová slova: | Gastronómie; Turismus; Turisté |
Název práce: | The business plan of opening a restaurant on Zakynthos island |
---|---|
Autor(ka) práce: | Gajdoš, Michal |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Dragula, Ladislav |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The aim of diploma thesis is to establish a restaurant focused on the czechoslovak gastronomy in Kalamaki resort on the Zakynthos island. The thesis aims to explore atractivity and financial efficiency of czechoslovak gastronomy restaurant by analyzing data collected in enquiries. Afterwards to define prefering tourists target group of the restaurant according to financial atractivity, which will consider two groups of tourists - Czechs and Slovaks, and tourists from United Kingdom, Netherland and Poland. A secondary non-profit aim is to familiarize people from all around the world with czechoslovak gastronomy habits and tradition and introduce flavors from Czech and Slovak Republic to the island. |
Klíčová slova: | Turist; Turism; Gastronomy |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 30. 6. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 12. 2015 |
Datum obhajoby: | 12. 1. 2016 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/55174/podrobnosti |