Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos

Název práce: Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos
Autor(ka) práce: Gajdoš, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Valentová, Jana
Oponenti práce: Dragula, Ladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je založenie reštauračného podniku so zameraním na česko - slovenskú gastronómiu na ostrove Zakynthos konkrétne v letovisku Kalamaki, čo vedie cez zozbieranie, analyzovanie a vyhodnotenie dát z dotazníkov, potrebných pre odhadnutie finančnej atraktivity trhu a či sú vôbec turisti ochotní ju navštíviť. Následne sa rozhodnúť medzi dvoma skupinami, ktoré boli tvorené Čechmi a Slovákmi a skupinou zahraničných turistov pochádzajúcich zo Spojeného kráľovstva, Poľska, Holandska a vyvodiť záver, ktorá z nich je finančne atraktívnejšia, ako cieľový segment. Druhotným nefinančným cieľom je oboznámiť a informovať turistov z celého sveta o česko-slovenských zvykoch a tradíciách v našej gastronómii, ktorá prinesie na ostrov chute Česka a Slovenska.
Klíčová slova: Cestovný ruch; Gastronomia; Turista
Název práce: Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos
Autor(ka) práce: Gajdoš, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Valentová, Jana
Oponenti práce: Dragula, Ladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je založení restauračního podniku se zaměřením na česko - slovenskú gastronomii na ostrově Zakynthos konkrétně v letovisku Kalamaki, což vede přes sesbírání, analyzování a vyhodnocení dat z dotazníků potřebných pro odhadnutí finanční atraktivity trhu a zda jsou vůbec turisté ochotni ji navštívit. Následně se rozhodnout mezi dvěma skupinami, které byly tvořeny Čechy a Slováky a skupinou zahraničních turistů pocházejících ze Spojeného království, Polska, Holandska a vyvodit závěr, která z nich je finančně atraktivnější jako cílový segment. Druhotným nefinančním cílem je seznámit a informovat turisty z celého světa o česko-slovenský zvycích a tradicích v naší gastronomii, která přinese na ostrov chutě Česka a Slovenska.
Klíčová slova: Gastronómie; Turismus; Turisté
Název práce: The business plan of opening a restaurant on Zakynthos island
Autor(ka) práce: Gajdoš, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Valentová, Jana
Oponenti práce: Dragula, Ladislav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of diploma thesis is to establish a restaurant focused on the czechoslovak gastronomy in Kalamaki resort on the Zakynthos island. The thesis aims to explore atractivity and financial efficiency of czechoslovak gastronomy restaurant by analyzing data collected in enquiries. Afterwards to define prefering tourists target group of the restaurant according to financial atractivity, which will consider two groups of tourists - Czechs and Slovaks, and tourists from United Kingdom, Netherland and Poland. A secondary non-profit aim is to familiarize people from all around the world with czechoslovak gastronomy habits and tradition and introduce flavors from Czech and Slovak Republic to the island.
Klíčová slova: Turist; Turism; Gastronomy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 6. 2015
Datum podání práce: 10. 12. 2015
Datum obhajoby: 12. 1. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55174/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: