Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Název práce: | Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus |
---|---|
Autor(ka) práce: | Aust, Martin |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Postler, Milan |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce "Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus" se zabývá situací na českém bezlepkovém trhu. Cílem této práce je zjistit zájem českých spotřebitelů o sortiment bezlepkových potravin nabízený v maloobchodních řetězcích působících na trhu České republiky. Dále je tato práce zaměřena na zmapování potřeb celiaků a nastíněn trend dalšího vývoje. První kapitola přibližuje teorii marketingu a vysvětluje marketingové nástroje. Druhá kapitola se zabývá rozborem marketingové strategie. Třetí kapitola se věnuje společnosti Globus, její historii a formátům prodeje. Čtvrtá kapitola pak analyzuje problematiku celiakie a bezlepkovou dietu. Závěrečná část je věnována shrnutí výsledků dotazníkového šetření a stávající marketingové kampaně společnosti Globus s cílem přinést návrhy na vylepšení. |
Klíčová slova: | retail; marketingová strategie; marketing; Globus; celiakie; bezlepkové potraviny |
Název práce: | The proposal to improve marketing strategy for gluten-free food in a retail chain Globus |
---|---|
Autor(ka) práce: | Aust, Martin |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Postler, Milan |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis "The proposal to improve marketing strategy for gluten-free food in a retail chain Globus" deals with the situation in the Czech gluten-free market. The aim of this work is to determine the interest of Czech consumers in the assortment of gluten-free foods sold in retail chains operating in the Czech market. Furthermore, this work focuses on identifying the needs of celiac patients and outlines the future development trend. The first chapter introduces the theory of marketing and explains marketing tools. The second chapter deals with the analysis of marketing strategies. The third chapter deals with Globus company, its history and formats of sales. The fourth chapter analyzes the issue of celiac disease and gluten-free diet. The final section is devoted to a summary of the survey results and existing marketing campaign of Globus company to provide suggestions for improvement. |
Klíčová slova: | retail; marketing strategy; marketing; Globus; celiac disease; gluten-free foods |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Manažer obchodu |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 18. 2. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 17. 5. 2013 |
Datum obhajoby: | 18. 6. 2013 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/41425/podrobnosti |