Vztah mezi poptávkou a nabídkou restaurace „U Cvičáku“ v Liberci
Název práce: | Vztah mezi poptávkou a nabídkou restaurace „U Cvičáku“ v Liberci |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hlavatá, Martina |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Machová, Božena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem bakalářské práce je zjistit, do jaké míry koresponduje nabídka restaurace U Cvičáku v Liberci s potřebami a požadavky zákazníků a na základě těchto zjištění navrhnout vylepšení nástrojů marketingového mixu s účelem zvýšení spokojenosti stálé klientely, případně oslovení nových zákazníků. Teoretická část podává základní informace k problematice pohostinství a marketingu. Praktická část obsahuje analýzu marketingového mixu restaurace a následný marketingový výzkum v podobě skupinové diskuze se zákazníky. Získané výsledky jsou v poslední kapitole porovnány a na jejich základě jsou navržena vylepšení nástrojů marketingového mixu restaurace. |
Klíčová slova: | marketing v pohostinství; nabídka a poptávka; marketingový mix |
Název práce: | Relationship between the supply and the demand of „U Cvičáku“ restaurant in Liberec |
---|---|
Autor(ka) práce: | Hlavatá, Martina |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Machová, Božena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the bachelor thesis is to find out whether the supply of U Cvičáku restaurant in Liberec corresponds to the needs and demands of its customers and, based on the obtained data, to suggest improvements of the restaurant marketing tools, which would increase customer satisfaction and alternatively attract new customers. The theoretical part gives basic information on hospitality and marketing. The practical part includes an analysis of the restaurant marketing mix and a marketing research in the form of group discussion with customers. The obtained results are compared in the last chapter and, based on the findings, improvements of the restaurant marketing tools are suggested. |
Klíčová slova: | hospitality marketing; marketing mix; supply and demand |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 22. 6. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 4. 2017 |
Datum obhajoby: | 1. 6. 2017 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/58050/podrobnosti |