Marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018
Název práce: | Marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018 |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sojková, Lucie |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kvítková, Zuzana |
Oponenti práce: | Daňková, Zdeňka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá analýzou současného marketingového plánu existujícího podniku Pražská kavárna a doporučuje marketingovou strategii pro další období. Hlavním cílem je na základě získaných teoretických poznatků a informací z analýzy současného marketingu navrhnout nový marketingový plán podniku Pražská kavárna pro rok 2018. Dílčími cíli je provést situační analýzu kavárny (makro, mikro a vnitřního prostředí), charakterizovat její marketingový mix, určit body pro zlepšení a rozpracovat z nich vyplývající nové cíle
a strategie. Práce je rozdělena do pěti kapitol na teoretickou a praktickou část. První část práce se věnuje teorii strategického plánování a specifikám marketingu v pohostinství včetně aktuálních trendů ve stravovacích službách. V druhé části jsou teoretické postupy aplikovány při zhodnocení současné marketingové strategie podniku a navrhování nového marketingového plánu. |
Klíčová slova: | strategické řízení; marketingový plán; marketingová strategie; pohostinství; stravovací služby; marketing; kavárna |
Název práce: | Marketing plan of Pražská kavárna for 2018 |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sojková, Lucie |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Kvítková, Zuzana |
Oponenti práce: | Daňková, Zdeňka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This diploma thesis deals with the analysis of the current marketing plan of the existing café Pražská kavárna and recommends a marketing strategy for the next period. The main objective of this thesis is to propose a new marketing plan for Pražská kavárna for the following year 2018, based on the gained theoretical knowledge and information gathered from the analyses of current marketing practices. The partial objectives are to make a business situation analysis (macro, micro and internal environment), characterize the company's marketing mix, to identify points for improvement, and to develop the resulting targets and strategies. The thesis is divided into five chapters, into the theoretical and practical parts. The first part deals with the theory of strategic planning and the specifics of marketing in the hospitality industry and includes current food trends. In the second part, the theoretical knowledge is applied in order to evaluate the current marketing strategy of the company and design a new marketing plan. |
Klíčová slova: | cafe; hospitality; catering services; strategic management; marketing strategy; marketing; business plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 9. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 4. 2017 |
Datum obhajoby: | 29. 5. 2017 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/58498/podrobnosti |