Analýza spotřebního chování v oblasti biopotravin
Název práce: | Analýza spotřebního chování v oblasti biopotravin |
---|---|
Autor(ka) práce: | Matějková, Jana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Horová, Olga |
Oponenti práce: | Koudelka, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu informovanosti a povědomí spotřebitelů v oblasti ekologického zemědělství a bioprodukce. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definicemi základních ekonomických pojmů jako je spotřebitel a spotřební chování, popisuje kupní rozhodovací proces a jeho fáze a obsahuje faktory, které ovlivňují rozhodování spotřebitele a souvisejí s tzv. černou skříňkou. Dále popisuje základní principy ekologického zemědělství a biopotraviny, včetně jejich značení a kontroly. V praktické části je uveden vlastní marketingový výzkum, který byl proveden za pomoci kvantitativní metody formou dotazníkového šetření. Je zaměřen na znalosti a nákupní chování spotřebitelů v oblasti biopotravin. Cílem práce je zjistit povědomí českých spotřebitelů o ekologickém zemědělství a jeho produktech a analyzovat spotřební chování v oblasti biopotravin. |
Klíčová slova: | ekologické zemědělství; spotřební chování; spotřebitel; biopotraviny |
Název práce: | Analysis of consumer behaviour in the field of organic foods |
---|---|
Autor(ka) práce: | Matějková, Jana |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Horová, Olga |
Oponenti práce: | Koudelka, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis focuses on the analysis of information and consumer awareness of organic farming and organic production. The work is divided into two parts: theoretical and practical. The theoretical part deals with definitions of basic economic terms such as consumers and consumer behaviour, describes the purchase decision-making process and its phases and includes factors that influence consumer decisions in relation to the socalled black box. Furthermore, it also describes the basic principles of organic farming and foods, including their labelling and checks. The practical part includes my own marketing research, which was conducted with the help of quantitative methods using a questionnaire. It focuses on the knowledge and consumers behaviour in the organic foods area. The aim of this thesis is to determine the awareness of Czech consumers about organic farming and its products and to analyse consumer behaviour in the field of organic foods. |
Klíčová slova: | consumer; organic food; organic farming; consumer behaviour |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 10. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 4. 2017 |
Datum obhajoby: | 21. 6. 2017 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/59078/podrobnosti |