Optimalizace výroby v restauraci

Název práce: Optimalizace výroby v restauraci
Autor(ka) práce: Beroušková, Klára
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Skočdopolová, Veronika
Oponenti práce: Kuncová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby v restauraci Kořenského. Restaurace se především specializuje na burgery, které nabízí v mnoha variantách. Tato práce se zabývá řešením úlohy výrobního plánování s komplety, omezenou výrobou a podmínkami celočíselnosti. Praktická část vychází ze skutečných dat restaurace za jeden měsíc. Hlavním cílem této práce je sestavit model, při kterém se nalezne optimální struktura výroby s cílem maximalizovat tržby při stávajících cenách a zásobách. Dalším úkolem je také optimalizovat ceny a zásoby, a poté znovu spočítat optimální výrobu. Veškeré výpočty byly provedeny v optimalizačním systému MPL for Windows.
Klíčová slova: lineární programování; optimalizace výroby; Systém MPL for Windows
Název práce: Optimalization of production of restaurant
Autor(ka) práce: Beroušková, Klára
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Skočdopolová, Veronika
Oponenti práce: Kuncová, Martina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The topic of this thesis is to optimize production of restaurant Kořenského. The restaurant specializes in making burgers which are offered in many variations. The thesis will solve production planning with sets and integer programing with limited production. Practical part of the thesis is based on actual restaurant data over a one month period. The main goal of the thesis is to create a model which finds the optimal manufacturing structure to maximize sales while keeping prices and inventory in the same level. Additional goal is to optimize prices and inventory and recalculate the optimal manufacturing structure. All calculations are done in MPL for Windows software.
Klíčová slova: linear programming; optimize of production; System MPL for Windows

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Statistika a ekonometrie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra ekonometrie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 4. 2016
Datum podání práce: 29. 5. 2017
Datum obhajoby: 22. 6. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/57201/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: