Tvorba otevřeného podnikatelského modelu zaměřeného na nový produkt
Název práce: | Tvorba otevřeného podnikatelského modelu zaměřeného na nový produkt |
---|---|
Autor(ka) práce: | Špatná, Markéta |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Mareš, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zabývá tvorbou podnikatelského modelu skrze otevřenou inovaci. Teoretická část se soustředí na definování a klasifikaci inovací, detailněji popisuje otevřenou inovaci a její procesy. Následuje téma podnikatelského modelu. Tato část obsahuje definici a následně se specializuje na otevřený podnikatelský model spojený s informacemi o jeho tvorbě. Nedílnou součástí je i prostředí modelů a procesy, které ve firmě probíhají. Poslední sekcí je vymezení finančního plánu podnikání. Praktická část se věnuje novému produktu v gastronomickém oboru. V první řadě je popsán předmět činnosti spolu s legislativními podmínkami. Další část obsahuje kvalitativní výzkum potřebný pro vytvoření otevřeného podnikatelského modelu. Na tuto část navazuje rozsáhlá analýza prostředí. V klíčové části práce je sestrojen otevřený podnikatelský model spolu s finančním plánem. Jako poslední je navržený model ohodnocen a validován. |
Klíčová slova: | Otevřená inovace; Otevřený podnikatelský model; Hodnotový aspekt; Podnikání; Inovace |
Název práce: | Creating an open business model for a new product |
---|---|
Autor(ka) práce: | Špatná, Markéta |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Mareš, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Main goal of the thesis is to create open business model. The theoretical part focuses on defining and classifying innovations, open innovation and its processes are described in detail. This topic is followed by chapter about the business model. This part consists of the definition and creation of business model and open business model. An integral part is the environment and internal processes of the models. The last section is the definition of the strategic plan – financial plan. The practical part is devoted to the new product in the gastronomic field. First of all, the subject of the activity is described together with the legislative conditions. The next part includes qualitative research needed for creation an open business model. This part is followed by analysis of the environment. The key part of the thesis is creation of an open business model along with a financial plan. Lastly, the proposed model is evaluated and validated. |
Klíčová slova: | Open innovation; Innovation; Value aspect; Open business model; Entrepreneurship |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 4. 5. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 12. 2017 |
Datum obhajoby: | 25. 1. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/62018/podrobnosti |