Optimalizace logistiky ve firmě zabývající se rozvozem jídel
Název práce: | Optimalizace logistiky ve firmě zabývající se rozvozem jídel |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pirič, Jan |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Fortinová, Jana |
Oponenti práce: | Pour, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato diplomová práce se zabývá návrhem optimalizačních kroků pro firmy zabývající se rozvozem jídel. V úvodní části práce je definován pojem logistiky a následně popsáno fungování konkrétní firmy, která pro potřeby diplomové práce poskytla data o svém provozu. Na základě popsaných skutečností o firmě je v následující části vytvořen rozbor reálných dat ze sledovaného období deseti týdnů. Hodnoty ukazatelů jsou okomentovány a vysvětleny důvody, které za jejich vývojem stojí. Díky vyhodnoceným souvislostem mezi daty a opatřeními, která během sledovaného období byla učiněna, jsou v poslední části navržena opatření a doporučení. Ta jsou pro firmy zabývající se rozvozem jídel použitelná a vhodná za účelem optimalizace vybraných ukazatelů. V závěru je vyhodnoceno, zda došlo ke splnění stanovených cílů a očekávání a je doporučen postup pro další práce v daném tématu. |
Klíčová slova: | optimalizace; logistika; rozvoz jídel |
Název práce: | Logistics optimization in food delivery company |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pirič, Jan |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Fortinová, Jana |
Oponenti práce: | Pour, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This Master’s Thesis deals with design of optimization steps for companies dealing with food delivery. Firstly the logistics is defined and then function of specific company is described. This company provided data about its operation. Based on the facts described the analysis of real data for the period of ten weeks is created in the next part of thesis. Values of tracked numbers are commented and reasons for their progression are explained. Thanks to evaluated relationship between data and steps, which during monitored period of time was reached, are new steps and suggestions designed in the last part. They are useful and suitable for tracked numbers optimization for companies dealing with food delivery. In conclusion, it is assessed whether the set goals and expectations have been met and is recommended the procedure for further work on the topic. |
Klíčová slova: | optimization; food delivery; logistics |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta informatiky a statistiky |
Katedra: | Katedra informačních technologií |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 25. 9. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 25. 4. 2018 |
Datum obhajoby: | 5. 6. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/65008/podrobnosti |
Soubory ke stažení
Hlavní práce
Neveřejný soubor Stáhnout
Neveřejný soubor Stáhnout