Vývoj obchodních vztahů mezi Spojeným královstvím a Austrálií s důrazem na současnost

Název práce: Vývoj obchodných vzťahov medzi Spojeným kráľovstvom a Austráliou s dôrazom na súčasnosť
Autor(ka) práce: Gajdošová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Bolotov, Ilya
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Nasledujúca práca sa zaoberá vývojom obchodných vzťahov medzi Austráliou a Spojeným kráľovstvom Veľkej Británie a Severného Írska, s hlavným zameraním na roky 2006 – 2016 a následným rozborom ich obchodných tokov. Práca je členená do štyroch kapitol, z ktorých prvé dve kapitoly predstavujú teoretický základ v histórii skúmaných krajín. V tretej kapitole sa prelína teória medzinárodného obchodu s jeho reálnym rozvojom v 20. storočí. 4. kapitola predstavuje hlavnú praktickú časť práce, ktorá aplikuje spomínané historické základy do reálneho vývoja obchodných vzťahov Austrálie a Spojeného kráľovstva v hlavných skúmaných rokoch. Práca zahŕňa 12 grafov a 5 tabuliek. Hlavným cieľom práce je priblížiť čitateľovi vývoj obchodných vzťahov týchto dvoch krajín a na pozadí historických i nedávnych udalostí zhodnotiť ich vzájomný obchodný význam a prepojenie.
Klíčová slova: medzinárodný obchod; export; import; obchodné vzťahy
Název práce: Vývoj obchodních vztahů mezi Spojeným královstvím a Austrálií s důrazem na současnost
Autor(ka) práce: Gajdošová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Bolotov, Ilya
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Následující práce se zabývá vývojem obchodních vztahů mezi Austrálií a Spojeným královstvím Velké Británie a Severního Irska, s hlavním zaměřením na období 2006 - 2016 a následným rozborem jejich obchodních toků. Práce je členěna do čtyř kapitol, z nichž první dvě kapitoly představují teoretický základ v historii zkoumaných zemí. Ve třetí kapitole se prolíná teorie mezinárodního obchodu s jeho reálným rozvojem v 20. století. 4. kapitola představuje hlavní praktickou část práce, která aplikuje zmíněné historické základy do reálného vývoje obchodních vztahů Austrálie a Spojeného království v hlavních zkoumaných letech. Práce zahrnuje 12 grafů a 5 tabulek. Hlavním cílem práce je přiblížit čtenáři vývoj obchodních vztahů těchto dvou zemí a na pozadí historických i nedávných událostí zhodnotit jejich vzájemný obchodní význam a propojení.
Klíčová slova: export; import; obchodní vztahy; mezinárodní obchod
Název práce: The development of business relations between the UK and Australia with emphasis on the present
Autor(ka) práce: Gajdošová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Bolotov, Ilya
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The following thesis describes the development of international relations between Australia and United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, with main focus on 2006 – 2016 and the subsequent analysis of their trade flows. The thesis consists of 4 chapters. The first two chapters describes the theoretical basis in the history of studied countries. The third chapter includes theory of international business and its real development in 20th century. The forth chapter is a major practical part of the thesis, that applies mentioned historical issues to the real development of Australia-UK trade relations in the main reviewed years. The work includes 12 graphs and 5 tables. The main goal of the work is to describe the development of the business relations of these two countries and to evaluate their mutual business importance and interconnection in the context of historical and recent events.
Klíčová slova: export; import; business relations; international business

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 5. 2017
Datum podání práce: 25. 4. 2018
Datum obhajoby: 28. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/62232/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: