Vplyv ICT na stratégiu online magazínu Refresher a jeho sociálnych sietí

Název práce: Vplyv ICT na stratégiu online magazínu Refresher a jeho sociálnych sietí
Autor(ka) práce: Kniš, Viktor
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Smutný, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zameriava na prezentáciu a analýzu toho, ako jednotlivé prvky obsahu a implementácie konkrétneho internetového magazínu (Refresher) a využitia rôznych nástrojov internetového marketingu ovplyvňujú návštevnosť a komerčnú úspešnosť daného webu. Cieľom je ukázať, že ich využívanie prináša skutočný efekt. Efektivita komunikácie je to, čo oddeľuje lepšie portály od horších. V práci sa na základe teoretických poznatkov z prvej a druhej kapitoly a na základe analýzy webu v tretej kapitole doplnenej o dotazník pokúsim preskúmať, do akej miery majú použité technológie a nástroje marketingu vplyv na lifestyle magazín Refresher, jeho sociálne siete, čitateľov, internetové publikum a v neposledom rade aj inzerentov, ktorí sú hlavným zdrojom príjmu portálu. V dotazníku budem skúmať, do akej miery sú pre slovenskú verejnosť komunikačné technológie v súvislosti so sociálnymi sieťami či obsahom webu prijateľné a stráviteľné, čo súvisí s tým, ako konzumujú obsah a prečo má význam využívať ich.
Klíčová slova: Marketingová komunikácia; Sociálne siete; Informačné a komunikačné technológie; Internetový marketing
Název práce: Vplyv ICT na stratégiu online magazínu Refresher a jeho sociálnych sietí
Autor(ka) práce: Kniš, Viktor
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Smutný, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá prezentací a analýzou toho, jak jednotlivé prvky obsahu a implementace konkrétního internetového magazínu (Refresher) a využití různých nástrojů internetového marketingu ovlivňují návštěvnost a komerční úspěšnost daného webu. Cílem je ukázat, že jejich využívání přináší skutečný efekt. Efektivita komunikace je to, co odděluje lepší portály od horších. V práci se na základě teoretických poznatků z první a druhé kapitoly a na základě analýzy webu ve třetí kapitole doplněné o dotazník pokusím prozkoumat, do jaké míry mají použité technologie a nástroje marketingu vliv na lifestyle magazín Refresher, jeho sociální sítě, čtenáře, internetové publikum a v neposlední řadě i inzerenty, kteří jsou hlavním zdrojem příjmů portálu. V dotazníku budu zkoumat, do jaké míry jsou pro slovenskou veřejnost komunikační technologie v souvislosti se sociálními sítěmi či obsahem webu přijatelné a stravitelné, což souvisí s tím, jak konzumují obsah a proč má význam je využívat.
Klíčová slova: Internetový marketing; Sociální sítě; Informační a komunikační technologie; Marketingová komunikace
Název práce: Impact of ICT on the online magazine Refresher and its social networks
Autor(ka) práce: Kniš, Viktor
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Sedláček, Jiří
Oponenti práce: Smutný, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Bachelor thesis focuses on presenting and analyzing how individual elements of content and implementation of a particular Internet magazine (Refresher) and the use of various Internet marketing tools affect the traffic and the commercial success of the site. The goal is to show that their use brings a real effect. Efficiency of communication is what separates better portals from worse. On the basis of the theoretical knowledge from the first and second chapters and based on the analysis of the web in the third chapter supplemented by a questionnaire, I will try to find out, how technologies and marketing tools affect the lifestyle magazine Refresher. And also its social networks, readers and advertisers who are the main source of revenue for the portal. In the questionnaire, I will examine to what extent the communication technologies are socially acceptable and digestible for the Slovak public, which is related to how they consume the content and why it is important to use them..
Klíčová slova: Information and communication technologies; Digital marketing; Social networks; Marketing communication

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 2. 2018
Datum podání práce: 2. 5. 2018
Datum obhajoby: 13. 6. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/64793/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: