Regulace účetnictví ČR v porovnání s Francií

Název práce: Regulace účetnictví ČR v porovnání s Francií
Autor(ka) práce: Kartáková, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Procházka, David
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce rozebírá problematiku regulace finančního účetnictví a výkaznictví v různých zemích. V úvodu je vysvětlen význam regulace pro finanční účetnictví. První část se zaměřuje na klasifikaci jednotlivých zemí podle systému regulace a je zde analyzována regulace účetnictví na národní i mezinárodní úrovni. Druhá část objasňuje faktory působící na formu regulace v různých zemích a tyto faktory jsou zkoumány na regulaci účetnictví ČR a Francie. Třetí část podrobně popisuje jednotlivé právní normy pro regulaci účetnictví obou zemí. Závěr obsahuje srovnání regulace účetnictví ČR a Francie.
Klíčová slova: Plan comptable général; Code de commerce; zákon o účetnictví; harmonizace účetnictví; mezinárodní standardy; regulace účetnictví
Název práce: Regulation of financial accounting in the Czech republic compared to France
Autor(ka) práce: Kartáková, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Procházka, David
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Klíčová slova:
Název práce: Regulation of financial accounting in the Czech republic compared to France
Autor(ka) práce: Kartáková, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Procházka, David
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Klíčová slova:

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 6. 2008
Datum podání práce: 11. 6. 2008
Datum obhajoby: 25. 6. 2008
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/9923/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: