Postavení Zoo Spišská Nová Ves v regionu Spiš z hlediska cestovního ruchu

Název práce: Postavenie Zoo Spišská Nová Ves v regióne Spiš z pohľadu cestovného ruchu
Autor(ka) práce: Smik, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Volf, Lukáš
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Účelom tejto bakalárskej práce je navrhnúť vhodné opatrenia na zvýšenie povedomia o Zoo Spišská Nová Ves a v konečnom dôsledku docieliť vyššiu návštevnosť. V teoretickej časti sa zaoberá problematiku cestovného ruchu ako samostatného celku a  motívov účasti na ňom. Ďalej je daný dôraz na zážitkový cestovný ruch a zoo turizmus. Praktická časť analyzuje konkrétnu atrakciu Zoo Spišská Nová Ves metódou ponukovej analýzy regiónu Spiš a ďalej metódou dotazníkového šetrenia, za účelom zistenia všeobecnej mienky o propagácii Zoo Spišská Nová Ves, následne SWOT analýza Zoo Spišská Nová Ves. Obrázok dokresľuje analýza pomocou metódy rozhovoru s vedením Zoo Spišská Nová Ves, zameraná na pochopenie problematiky marketingovej komunikácie s verejnosťou. V závere práce sú navrhnuté konkrétne riešenia pre zlepšenie marketingových aktivít, ktoré majú viesť k vyššej návštevnosti.
Klíčová slova: zážitkový cestovný ruch; Zoo turizmus; región Spiš
Název práce: Postavení Zoo Spišská Nová Ves v regionu Spiš z hlediska cestovního ruchu
Autor(ka) práce: Smik, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Volf, Lukáš
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Účelem této práce je navrhnout vhodná opatření ke zvýšení povědomí o Zoo Spišská Nová Ves a v konečném důsledku docílit vyšší návštěvnosti. V teoretické části se zabývá problematiku cestovního ruchu jako samostatného celku a motivů účasti na něm. Dále je dán důraz na zážitkový cestovní ruch a zoo turismus. Praktická část analyzuje konkrétní atrakci Zoo Spišská Nová Ves metodou nabídkové analýzy regionu Spiš a dále metodou dotazníkového šetření, za účelem zjištění všeobecného mínění o podpoře Zoo Spišská Nová Ves, následně SWOT analýza Zoo Spišská Nová Ves. Obrázek dokresluje analýza pomocí metody rozhovoru s vedením Zoo Spišská Nová Ves, zaměřená na pochopení problematiky marketingové komunikace s veřejností. V závěru práce jsou navrženy konkrétní řešení pro zlepšení marketingových aktivit, které mají vést k vyšší návštěvnosti.
Klíčová slova: Zoo turismus; region Spiš; zážitkový cestovní ruch
Název práce: Position of Zoo Spišská Nová Ves in Spiš region from tourism point of view
Autor(ka) práce: Smik, Matej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Volf, Lukáš
Oponenti práce: Kvítková, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The purpose of this bachelor thesis is to propose appropriate measures to increase the awareness of Zoo Spišská Nová Ves and in the end to achieve more visitors. The theoretical part deals with the issue of tourism as a separate whole and motives of participation in it. Furthermore, emphasis is placed on adventure tourism and zoo tourism. The practical part analyzes the attraction of the Spišská Nová Ves Zoo by the method of offer analysis of the Spiš region and further by the questionnaire survey, in order to find out the general opinion of the Spišská Nová Ves Zoo promotion, then the SWOT analysis of the Spišská Nová Ves Zoo. The overview is completed by an analysis using the interview method with the management of Spišská Nová Ves Zoo to deepen understanding of current marketing communication. At the end of the thesis, specific solutions for improving marketing activities are proposed, which should lead to higher visitor rate.
Klíčová slova: adventure tourism; zoo tourism; Spiš region

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 9. 2018
Datum podání práce: 26. 4. 2019
Datum obhajoby: 28. 5. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67020/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: