Rozdíly v přístupu k zákazníkům vybraných potravinových řetězců v České republice a Spojených státech amerických
Název práce: | Rozdíly v přístupu k zákazníkům vybraných potravinových řetězců v České republice a Spojených státech amerických |
---|---|
Autor(ka) práce: | Skokanová, Markéta |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Kašparová, Eva |
Oponenti práce: | Horčička, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem mé bakalářské práce je nalezení klíčových rozdílů v oblasti přístupu k zákazníkům vybraných potravinových řetězců v ČR a USA. Metodologie této práce je rozdělena do tří dílčích částí. V první části došlo k analýze již existujících dokumentů a výzkumů. Následně byl proveden kvalitativní výzkum s vybranými skupinami respondentů. Formou primárního výzkumu byly polostrukturované rozhovory se zákazníky zkoumaných potravinových řetězců jak z České republiky, tak ze Spojených států amerických. Na závěr byly prostřednictvím komparační analýzy identifikovány zásadní rozdíly a stanovena závěrečná doporučení pro zákaznický přístup obou řetězců. |
Klíčová slova: | přístup k zákazníkům; potravinový řetězec; ČR; USA; srovnání |
Název práce: | The difference between attitude to customers in chosen retail food chains in the Czech Republic and the United States of America |
---|---|
Autor(ka) práce: | Skokanová, Markéta |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Kašparová, Eva |
Oponenti práce: | Horčička, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The purpose of this Bachelor's Thesis is to find key differences in the area of attitude to customers in chosen retail food chains in the Czech Republic and the USA. The methodology of this thesis is divided into three parts. Firstly, the analysis of existing documents and surveys was carried out. Then, qualitative research with chosen group of respondents was conducted. The form of this primary research was semi-structured interview with customers of chosen retail food chains, both from the Czech Republic, and the United States. Lastly, crucial differences in customer attitude were identified through comparative analysis, and final recommendations for both retail food chains were determined. |
Klíčová slova: | Czech Republic; USA; attitude to customers; retail food chain; comparison |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra manažerské psychologie a sociologie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 9. 2018 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 5. 2019 |
Datum obhajoby: | 10. 6. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/67654/podrobnosti |