Podnikatelský plán

Název práce: Podnikatelský plán
Autor(ka) práce: Vorobeva, Anastasiia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro živnost hostinské činnosti, resp. bistra. První část této práce je věnována teoretickému základu pro vytvoření podnikatelského plánu. V ní jsou popsané dva typy podnikatelského plánu a jejich jednotlivé části. Teoretická část je východiskem pro praktickou část bakalářské práce, která umožňuje posoudit na základě segmentace trhu, finančního plánu a analýzy makro a mikro prostředí, zda je zahájení nového projektu v současných podmínkách trhu reálné, nebo ne. Na základě podnikatelského plánu, který byl zpracován v rámci této bakalářské práce, by se otevření nového bistra mělo uskutečnit v blízké budoucnosti. Avšak pro majitele projektu je důležité vzít v úvahu poměrně silnou konkurenci a snažit se rozvíjet silné stránky podniku tak, aby se zvýšila konkurenceschopnost bistra.
Klíčová slova: PEST analýza; Podnikatelský plán; Podnikání
Název práce: Business plan
Autor(ka) práce: Vorobeva, Anastasiia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Boukal, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis presents a business plan for a new project of bistro within the current Prague restaurant market situation. The first part of the thesis is devoted to the theoretical background of how to make a business plan. This part provides information about two types of business plans and all essential parts of it. The theoretical part is a framework for a practical part, which helps to decide whether it is possible to open a new bistro within the market. Analysis of market environment, customer segmentation, and preparation of a financial plan helped to arrive at the conclusion that it is rather possible than not to open a new bistro in Prague. Nevertheless, the owner of a project should pay attention to the intense competition and develop all the strengths of the project to increase competitiveness.
Klíčová slova: Business plan; Business; PEST analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 10. 2018
Datum podání práce: 13. 5. 2019
Datum obhajoby: 5. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67085/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: