Podnikatelský plán
Název práce: | Podnikatelský plán |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vorobeva, Anastasiia |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mikan, Pavel |
Oponenti práce: | Boukal, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce je zaměřena na zpracování podnikatelského plánu pro živnost hostinské činnosti, resp. bistra. První část této práce je věnována teoretickému základu pro vytvoření podnikatelského plánu. V ní jsou popsané dva typy podnikatelského plánu a jejich jednotlivé části. Teoretická část je východiskem pro praktickou část bakalářské práce, která umožňuje posoudit na základě segmentace trhu, finančního plánu a analýzy makro a mikro prostředí, zda je zahájení nového projektu v současných podmínkách trhu reálné, nebo ne. Na základě podnikatelského plánu, který byl zpracován v rámci této bakalářské práce, by se otevření nového bistra mělo uskutečnit v blízké budoucnosti. Avšak pro majitele projektu je důležité vzít v úvahu poměrně silnou konkurenci a snažit se rozvíjet silné stránky podniku tak, aby se zvýšila konkurenceschopnost bistra. |
Klíčová slova: | PEST analýza; Podnikatelský plán; Podnikání |
Název práce: | Business plan |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vorobeva, Anastasiia |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mikan, Pavel |
Oponenti práce: | Boukal, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis presents a business plan for a new project of bistro within the current Prague restaurant market situation. The first part of the thesis is devoted to the theoretical background of how to make a business plan. This part provides information about two types of business plans and all essential parts of it. The theoretical part is a framework for a practical part, which helps to decide whether it is possible to open a new bistro within the market. Analysis of market environment, customer segmentation, and preparation of a financial plan helped to arrive at the conclusion that it is rather possible than not to open a new bistro in Prague. Nevertheless, the owner of a project should pay attention to the intense competition and develop all the strengths of the project to increase competitiveness. |
Klíčová slova: | Business plan; Business; PEST analysis |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 2. 10. 2018 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 5. 2019 |
Datum obhajoby: | 5. 6. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/67085/podrobnosti |