Vztah zákazníka k etickým problémům v potravinářském průmyslu

Název práce: Vztah zákazníka k etickým problémům v potravinářském průmyslu
Autor(ka) práce: Beránek, Karel
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kučera, Dušan
Oponenti práce: Müllerová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce pojednává o etických problémech, které vznikají v oblasti potravinářství,a o vztahu spotřebitelů k těmto problémům. V první části se zabýváme jednotlivými problematickými oblastmi v potravinářství a konkrétními příklady neetického chování. Pozornost je věnována především třem oblastem potravinářského průmyslu: výrobě, prodeji a spotřebě. V praktické části pak poskytují respondenti své upřímné názory a pohledy na problematiku zmíněnou v teoretické části v rámci provedeného šetření ve formě hromadné diskuze. Na konci práce pak na základě hromadné diskuze vyvozujeme závěry a možná řešení.
Klíčová slova: Etika; Potravinářský průmysl; Moderní otroctví; Dvojí cena potravin; Civilizační choroby
Název práce: Relationship of the customers to the etical problems in the food industry
Autor(ka) práce: Beránek, Karel
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kučera, Dušan
Oponenti práce: Müllerová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This master thesis is about ethical problems, which can develop in the food industry, and about relationship of the consumers to these problems. In the first part we are dealing with problematic areas in the food industry and concrete ethical problems. Main areas are production, sales and consumption. In the practical part of master thesis the volunteers are telling their honest opinions from their point of view in response to the problems mentioned in theoritical part. This is done by collective discussion. At the end of this master thesis we will make conclusions and possible areas of solution.
Klíčová slova: Modern slavery; Two food prices; Ethics; Civilization diseases; Food industry

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 2. 2019
Datum podání práce: 13. 5. 2019
Datum obhajoby: 11. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/68656/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: