Krize jako součást podnikatelské činnosti podniků působících v prostředí atomové elektrárny

Název práce: Kríza ako súčasť podnikateľskej činnosti podnikov pôsobiacich v prostredí atómovej elektrárne
Autor(ka) práce: Wurczerová, Diana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hejda, Jan
Oponenti práce: Mihok, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom diplomovej práce je zmapovať situáciu v oblasti krízových javov, ktoré môžu nastať v podnikateľských subjektoch v prostredí atómovej elektrárne. Cieľom je zistiť pripravenosť podnikateľských subjektov na možné krízy. Druhým cieľom je takisto zistiť, ako podnikateľské subjekty riešili konkrétne krízy, ktoré vznikli počas ich pôsobnosti na trhu. Práca je rozdelená na dva celky. Prvý celok je venovaný teoretickým východiskám, ktoré slúžia na pochopenie problematiky. Druhý celok je venovaný uskutočňovanému výskumu.Cieľ pripravenosti podnikateľských subjektov na možné krízy je naplnený pomocou kvantitatívneho výskumu, konkrétne dotazníka. Cieľ riešenia kríz je naplnený pomocou kvalitatívneho výskumu, konkrétne rozhovoru. Na záver práce sú zhrnuté výsledky práce a návrhy a odporúčania pre podniky.
Klíčová slova: kríza; krízová situácia; podniková kríza; krízový manažment; riešenie podnikovej krízy
Název práce: Krize jako součást podnikatelské činnosti podniků působících v prostředí atomové elektrárny
Autor(ka) práce: Wurczerová, Diana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hejda, Jan
Oponenti práce: Mihok, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem diplomové práce je zmapovat situaci v oblasti krizových jevů, které mohou nastat v podnikatelských subjektech v prostředí atomové elektrárny. Cílem je zjistit připravenost podnikatelských subjektů na možné krize. Druhým cílem je rovněž zjistit, jak podnikatelské subjekty řešily konkrétní krize, které vznikly během jejich působnosti na trhu.Práce je rozdělena na dva celky. První celek je věnován teoretickým východiskům, které slouží k pochopení problematiky. Druhý celek je věnován výzkumu.Cíl připravenosti podnikatelských subjektů na možné krize je naplněn pomocí kvantitativního výzkumu, konkrétně dotazníku. Cíl řešení krizí je naplněn pomocí kvalitativního výzkumu, konkrétně rozhovoru. Na závěr práce jsou shrnuty výsledky práce a návrhy a doporučení pro podniky.
Klíčová slova: krize; krizová situace; krizový manažment; řešení podnikové krize; podniková krize
Název práce: The crisis as part of the business activities of companies operating in the nuclear power plant environment
Autor(ka) práce: Wurczerová, Diana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Hejda, Jan
Oponenti práce: Mihok, Jozef
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of the diploma thesis is to map the situation in the field of crisis phenomena that may occur in business entities in the environment of a nuclear power plant. The aim is to determine the readiness of business entities for possible crises. The second objective is also to find out how businesses have dealt with specific crises that have arisen during their presence on the market.The diploma thesis is divided into two parts. The first unit is devoted to theoretical background, which serves to understand the issue. The second unit is devoted to the research.The goal of preparedness of business entities for possible crises is fulfilled by means of quantitative research, specifically a questionnaire. The goal of crisis management is fulfilled through qualitative research, specifically interviewing. At the end of the work are summarized the results of the research and suggestions and recommendations for companies.
Klíčová slova: crisis management; crisis; crisis situation; corporate crisis; solving corporate crisis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra společenských věd

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 2. 2020
Datum podání práce: 24. 4. 2020
Datum obhajoby: 9. 6. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/65639/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: