Identifikace a vyhodnocení příležitostí a hrozeb strategického záměru společnosti
Název práce: | Identifikace a vyhodnocení příležitostí a hrozeb strategického záměru společnosti |
---|---|
Autor(ka) práce: | Zíková, Dominika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Špička, Jindřich |
Oponenti práce: | Boukal, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této bakalářské práce je provedení a vyhodnocení strategické analýzy podniku VínaBG s.r.o. Úkolem práce je zjištění nejdůležitějších faktorů z vnějšího prostředí podniku, které na něj mají zásadní vliv. Práce je rozdělena na část teoretickou, jež popisuje jednotlivé metody a postupy použité při strategické analýze, a na část praktickou, kde jsou tyto metody a postupy aplikovány na vybraný podnik. Na závěr práce jsou shrnuty výstupy z použitých analýz nabízejících přehled o současné situaci na trhu s vínem, na základě těchto výstupů jsou poté podniku nabídnuta možná strategická opatření vedoucí k naplnění strategického záměru. |
Klíčová slova: | Strategická analýza ; PESTLE analýza; Porterův model pěti sil; vinařské odvětví |
Název práce: | Identification and Evaluation of a Company´s Strategic Intention Opportunities and Threats |
---|---|
Autor(ka) práce: | Zíková, Dominika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Špička, Jindřich |
Oponenti práce: | Boukal, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the Bachelor´s Thesis is to make and evaluate strategic analysis of the VínaBG s.r.o. company. The objective is the detection of the most important external environment factors which have a crucial impact on the company. The thesis is divided into a theoretical part, which describes individual methods used for the strategic analysis, and a practical part, where the described methods are applied to the company. Finally, outputs from the analysis offering an overview of the current wine market situation are summarized and based on these outputs possible strategic precautions are proposed to the company. |
Klíčová slova: | Strategic analysis; PESTLE analysis; Wine sector; Porter´s five forces model |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 28. 6. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 4. 4. 2020 |
Datum obhajoby: | 5. 6. 2020 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/70162/podrobnosti |