Znalost značek kvality
Název práce: | Znalost značek kvality |
---|---|
Autor(ka) práce: | Galiová, Simona |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Volfová, Jitka |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je zhodnotit znalost a vnímání značek kvality, které jsou udělovány pohostinským zařízením za kvalitu čepovaného piva, mezi spotřebiteli ve věku 18-30 let. Teoretická část se věnuje značkám kvality a příkladům nejlepší praxe z oblasti pohostinství, českému pivnímu trhu a charakteristikám chování mladé generace. Praktická část se zaměřuje na analýzu znalosti a vnímání značek kvality čepovaného piva, vyhodnocení získaných dat a navrhuje doporučení pro úpravu jejich udělování i komunikace. |
Klíčová slova: | Čepované pivo; Pivní trh; Značky kvality; Gastronomie; Pohostinství; Znalost značky; Vnímání značky; Kvalita; Generace Z; Kvalita čepovaného piva; Měření kvality; Certifikáty kvality; Kvalita pohostinských zařízení; Mileniálové |
Název práce: | Quality Labels Awareness |
---|---|
Autor(ka) práce: | Galiová, Simona |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Volfová, Jitka |
Oponenti práce: | Průša, Přemysl |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this diploma thesis is to evaluate the awareness and perception the customers aged 18-30 years have of quality labels, which are awarded to hospitality facilities for the quality of draft beer. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part deals with quality labels and examples of best practice in the field of hospitality industry, the Czech beer market and the characteristics of behaviour of the young generation. The practical part focuses on the analysis of awareness and perception of quality labels of draft beer, the evaluation of the obtained data and proposes recommendations for adjustment of their awarding and communication process. |
Klíčová slova: | Brand Perception; Draft Beer Quality; Quality Labels; Millenials; Generation Z; Beer Market; Draft Beer; Quality of Hospitality Facilities; Brand Awareness; Gastronomy |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 15. 2. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 24. 4. 2020 |
Datum obhajoby: | 29. 5. 2020 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/68669/podrobnosti |