Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku
Název práce: | Vliv optimalizace pracovního kapitálu na hodnotu podniku |
---|---|
Autor(ka) práce: | Svatová, Ivana |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Rýdlová, Barbora |
Oponenti práce: | Jablonský, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je zkoumat vztah mezi optimalizací pracovního kapitálu a hodnotou podniku. Teoretická část diplomové práce se skládá z rešerše studií zabývajících se vztahem mezi pracovním kapitálem a hodnotou podniku. Praktickou část diplomové práce tvoří propočet ocenění vybraného podniku po optimalizaci pracovního kapitálu ve dvou variantách. Jako výchozí ocenění bylo zvoleno ocenění podniku Dr. Oetker, v rámci kterého byla stanovena tržní hodnota podniku k 1.1.2018. Důležitou částí této diplomové práce je stanovení prognózy pracovního kapitálu podniku, která bude založena na optimalizovaném pracovním kapitálu. V poslední části práce je zpracováno ocenění podniku Dr. Oetker a je vyčíslena změna hodnoty podniku oproti výchozímu ocenění. |
Klíčová slova: | investice do pracovního kapitálu; hodnota podniku; optimalizace pracovního kapitálu; čistý pracovní kapitál; řízení pracovního kapitálu |
Název práce: | Effect of working capital optimisation on firm value |
---|---|
Autor(ka) práce: | Svatová, Ivana |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Rýdlová, Barbora |
Oponenti práce: | Jablonský, Petr |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this thesis is to examine the relationship between working capital optimisation and the firm value. The theoretical part of the thesis consists of a review of studies on the relationship between working capital and firm value. The practical part of the thesis consists of business valuation of the selected company after working capital optimisation in two variants. A valuation of company Dr Oetker was chosen as the initial valuation and the market value of the company was already determined as of 1st January 2018. An important part of this thesis is to determine the company's working capital forecast, which will be based on optimised working capital. In the last part of the thesis, Dr. Oetker's valuation is calculated after working capital optimisation and the change in the firm's value from the initial valuation is quantified. |
Klíčová slova: | net working capital; working capital management; working capital investment; company value; working capital optimalization |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra financí a oceňování podniku |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 25. 11. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 22. 5. 2020 |
Datum obhajoby: | 2. 6. 2020 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/71757/podrobnosti |