Analýza spokojenosti pražských vysokoškoláků s využíváním online služeb pro rozvoz jídla

Název práce: Analýza spokojenosti pražských vysokoškoláků s využíváním online služeb pro rozvoz jídla
Autor(ka) práce: Šlemr, Pavel
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Borovská, Dagmar
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se věnuje analýze spokojenosti pražských vysokoškoláků s využíváním online služeb pro rozvoz jídla. Cílem práce je určit míru spokojenosti pražských vysokoškoláků s vybranými faktory souvisejícími s online rozvozem jídla, zjistit, jaký je vztah mezi jednotlivými faktory a celkovou spokojeností a jaký je vztah mezi celkovou spokojeností a tendencí službu doporučit svým známým. Pro účely diplomové práce bylo provedeno dotazníkové šetření metodou CAWI, kterého se zúčastnilo 191 respondentů cílové skupiny. Pro hlubší porozumění spokojenosti s online službami pro rozvoz jídla byl kvantitativní výzkum doplněn o rozhovory se čtyřmi pražskými vysokoškoláky, využívajících tyto služby. Výsledky výzkumu odkrývají míru spokojenosti pražských vysokoškoláků s vybranými 18 faktory a identifikují faktory, které mají na celkovou spokojenost největší vliv. Těmi jsou důvěryhodnost společnosti, rychlost doručení a cena jídla.
Klíčová slova: měření spokojenosti; online služby pro rozvoz jídla; pražští vysokoškoláci; zákaznická spokojenost
Název práce: Analysis of satisfaction with online food delivery services among Prague university students
Autor(ka) práce: Šlemr, Pavel
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tahal, Radek
Oponenti práce: Borovská, Dagmar
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The diploma thesis offers an analysis of satisfaction with online food delivery services among Prague university students. The aim of the thesis is to define the level of satisfaction with various factors related to online food delivery services and to scrutinize the relationship between the individual factors and the overall satisfaction of Prague university students, and the relationship between the overall satisfaction and the tendency to recommend a particular service. For the purpose of the thesis, CAWI method was selected as the primary surveying technique, and 191 respondents of the target group participated in the survey. In order to acquire a profound understanding of customer satisfaction with online food delivery services, quantitative research is followed by interviews with four Prague university students using the service. The results of the research paper expose Prague university students' level of satisfaction with 18 selected factors and identify those with the most significant impact on overall satisfaction. These were identified as credibility, delivery time, and price of food.
Klíčová slova: satisfaction measurement; online food delivery services; customer satisfaction; Prague university students

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 3. 2020
Datum podání práce: 13. 12. 2020
Datum obhajoby: 26. 1. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72992/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: