Financování vězeňské služby v ČR
Název práce: | Financování vězeňské služby v ČR |
---|---|
Autor(ka) práce: | Habrman, Tomáš |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Maaytová, Alena |
Oponenti práce: | Gajdošová, Eva |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se primárně zabývá příjmovou a výdajovou stranou rozpočtu Vězeňské služby ČR v letech 2011-2019. V roce 2019 celkové skutečné výdaje Vězeňské služby ČR představovaly 11,7 miliardy. Průměrný denní výdaj na jednoho vězně v roce 2019, činil přibližně 1 500 Kč, přičemž náklad výkonu trestu odnětí svobody, který platí samotní vězni, činí pouze 1 500 Kč měsíčně. Největší výdajovou zátěž Vězeňské služby ČR představují výdaje za zaměstnance. Dalšími významnými výdaji jsou například výdaje za energie a potraviny. Výdaje na potraviny pro vězně jsou omezeny maximálními finančními limity daných stravních norem, které stanovuje nařízení generálního ředitele Vězeňské služby ČR. Za pomoci regresní analýzy bylo zjištěno, že faktory jako počet pracujících, nepracujících vězňů a počet vězňů, kterým je přidělená speciální léčebná dieta, se projevily jako statisticky významné, a tudíž v roce 2018 skutečně ovlivňovaly výši celkových výdajů věznic za potraviny. |
Klíčová slova: | vězení; výdaje na potraviny; komparace; Vězeňská služba ČR |
Název práce: | Funding of the prison service in the Czech Republic |
---|---|
Autor(ka) práce: | Habrman, Tomáš |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Maaytová, Alena |
Oponenti práce: | Gajdošová, Eva |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The diploma thesis is primally focused on income and expenses of the Czech Prison Service in 2011 - 2019. In 2019 the total expenses of the Czech Prison Service were CZK 11,7 billion. Average daily expenditure per one prisoner was approximately CZK 1 500 in 2019, whereas the cost of imprisonment, which had to be paid by each prisoner was just CZK 1 500 per month. The biggest part of expenses was spent on employees. Other significant expenses were spent on energy and food. The prisoner´s diet is limited by diet standards which are set in regulation created by the director of the Czech Prison Service. By regression analysis, it was estimated that number of working prisoners, number of nonworking prisoners, and number of prisoners with deteriorating health are statistically significant factors, therefore the overall expenses for food, in 2018, were really affected by these factors. |
Klíčová slova: | The Czech Prison Service; jail; food expenses; comparison |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Finance a účetnictví/Finance |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra veřejných financí |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 11. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 12. 1. 2021 |
Datum obhajoby: | 4. 2. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/71821/podrobnosti |