Motivácia dobrovoľníkov neziskovej organizácie ESN v Rumunsku

Název práce: Motivácia dobrovoľníkov neziskovej organizácie ESN v Rumunsku
Autor(ka) práce: Budar, Lesia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom danej diplomovej práce je analýza motivacie dobrovoľnikov. Za spoločnosť, na základe ktorej sa práca písala, bola zvolená mimovládna nezisková organizácia ESN, ktorá pôsobí v rámci celej Európy. Práca sa začína teoretickými poznatkami, týkajúcimi sa danej problematiky. Potom nasleduje metodika výskumu. Pre naplnenie cieľa danej práce bola ako metóda použitá kvantitatívna analýza na základe dotazníka rozposlaného dobrovoľníkom zvolenej organizácie. Po obdržaní výsledkov dotazníka boli všetky údaje zoskupené v Exceli, kde sa následne vytvorili grafy, tabuľky a realizovali sa súvislosti medzi údajmi. Nasleduje analytická časť, predstavujúca výsledky realizovaného výskumu. Pomocou štatistického softvéru Jamovi bola analyzovana motivacia dobrovoľnikov a vyhodnotene hypotézy. Na konci práce je diskusia, zvýrazňujúca dôležité veci, limity daného výskumu a návrhy na zlepšenie určené pre organizáciu. Prácu uzatvára záver, ktorý zahŕňa vykonanú analýzu a návrhy ako by bolo možné daný výskum do budúcna rozšíriť.
Klíčová slova: Dobrovoľníctvo; Motivacia; Model ABCE
Název práce: Motivácia dobrovoľníkov neziskovej organizácie ESN v Rumunsku
Autor(ka) práce: Budar, Lesia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem dané diplomové práce je analýza motivace dobrovolníků. Za společnost, na jejímž základě se práce psala, byla zvolena nevládní nezisková organizace ESN, která působí v rámci celé Evropy. Práce začíná teoretickými poznatky, týkajícími se dané problematiky. Potom následuje metodika výzkumu. Pro naplnění cíle dané práce byla jako metoda použita kvantitativní analýza na základě dotazníku rozeslaného dobrovolníkem zvolené organizace. Po obdržení výsledků dotazníku byly všechny údaje seskupeny v Excelu, kde se následně vytvořily grafy, tabulky a realizovaly se souvislosti mezi údaji. Následuje analytická část, představující výsledky realizovaného výzkumu. Pomocí statistického softwaru Jamovi byla analyzována motivace dobrovolníků a vyhodnoceny hypotézy. Na konci práce je diskuse, zvýrazňující důležité věci, limity daného výzkumu a návrhy na zlepšení určené pro organizaci. Práci uzavírá závěr, který zahrnuje provedenou analýzu a návrhy, jak by bylo možné daný výzkum do budoucna rozšířit.
Klíčová slova: Motivace ; Model ABCE; Dobrovolnictvi
Název práce: Motivation of volunteers in non-profit organization ESN Romania
Autor(ka) práce: Budar, Lesia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Říhová, Gabriela
Oponenti práce: Šmíd, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to analyze the motivational factors used by top management to retain their employees in a volunteer organization. The non-governmental organization ESN, which operates throughout Europe, was chosen as the organization on the basis of which the work was written. Thesis starts with theoretical knowledge related to the main issue. Which is then followed by a research methodology. To fulfill the aim of the work, quantitative analysis was used as a research method based on a questionnaire sent to volunteers of the selected organization. After receiving the results of the questionnaire, all data were grouped in Excel, where graphs, tables and connections between the data were subsequently created. The analytical part follows, presenting the results of the research. Using Jamovi statistical software, was analysis made as well as the evaluation of the established hypotheses. At the end of the work is a discussion, highlighting important things, the limits of the research and suggestions for improvement for the organization. The work concludes with summarizing the whole analysis and suggestions on how the research could be extended in the future.
Klíčová slova: Volunteering; Motivation; ABCE model

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 1. 2021
Datum podání práce: 15. 12. 2021
Datum obhajoby: 1. 2. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75907/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: