Využití sociálních sítí v oblasti gastronomie
Název práce: | Využití sociálních sítí v oblasti gastronomie |
---|---|
Autor(ka) práce: | Krajník, Kryštof |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Dvořáková, Michaela |
Oponenti práce: | Machek, Martin |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Využití sociálních sítí je posledním trendem marketingu. Teoretická část práce zkoumá jejich aplikaci v kontextu gastronomických zařízení. Důraz je kladen na moderní formy on-line marketingu, ale jsou popsány i základní principy a nástroje marketingového mixu. Cílem praktické části práce bylo pomocí dotazníkového šetření identifikovat, jaké sociální sítě spotřebitelé nejvíce využívají, jejich motivaci pro návštěvu profilů na sociálních sítích restaurací, faktory ovlivňující výběr a návštěvu restaurací, a jejich ochotu sdílet word of mouth. Sekundárním cílem práce bylo provést deskriptivní analýzu sociálních sítí konkrétní restaurace a navrhnout doporučení pro zlepšení její marketingové komunikace na internetu. Práce je navíc doplněna o polostrukturovaný rozhovor s osobou zodpovědnou za marketing v dané restauraci, nabízející interní pohled na dění a marketingové strategie. |
Klíčová slova: | marketing; sociální sítě; gastronomie |
Název práce: | Utilization of social networks in gastronomy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Krajník, Kryštof |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Dvořáková, Michaela |
Oponenti práce: | Machek, Martin |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Utilization of social networks is the newest trend in marketing. Theoretical part of the thesis explores their application in the context of gastronomy. Emphasis is put on modern forms of on-line marketing, basic principles and instruments of marketing mix are also described. Main goal of this thesis was to identify which social networks are most used by consumers, their motivation for visiting social network profiles of restaurants, factors influencing choice and visits of restaurants and their willingness to share word of mouth, using questionaire. Secondary goal was to carry out descriptive analysis of social networks of a particular restaurant and propose recommendations for improving its marketing communication on the internet. Half-structured interview with a person responsible for marketing in the restaurant was also carried out, offering inside view of the events and marketing strategies. |
Klíčová slova: | social networks; marketing; gastronomy |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 21. 2. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 5. 2022 |
Datum obhajoby: | 1. 6. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/79833/podrobnosti |