Specifika marketingu napříč podniky rychlého občerstvení

Název práce: Specifika marketingu napříč podniky rychlého občerstvení
Autor(ka) práce: Andraščík, Matěj
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Keil, Kryštof
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce přináší komplexní pohled na podstatu fungování podniků rychlého občerstvení a hodnotí jejich marketingovou strategii společně se způsobem komunikace. Cílem bakalářské práce je vyhodnotit způsob aktuální marketingové komunikace výhradně na příkladu globálních řetězců, které jsou provázány s osobními poznatky a zkušenostmi autora, o něž je vyhodnocení obohaceno. Praktická část se člení na představení tří nejznámějších globálních řetězců, dotazníkové šetření a individuální rozhovory. V dotazníkovém šetření je posuzováno vnímání řetězců dotazovanými dle návštěvnosti, znalosti jednotlivých značek a dále dle ceny, kvality a zdravotního dopadu produktů. Individuální rozhovory doplňují dosavadní poznatky o zkušenosti odborníků z vedoucích pozic z KFC, McDonald’s a Starbucks. V závěru je rozpracována myšlenka, že podniky rychlého občerstvení nejsou pouze o rychlém servisu za adekvátní cenu.
Klíčová slova: podnik; řetězec; fastfood; menu; klíčové faktory
Název práce: Marketing specifics of fastfood enterprises
Autor(ka) práce: Andraščík, Matěj
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Keil, Kryštof
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis brings a complex overview of the functioning principles of fastfood enterprises and evaluates their marketing strategy with their style of communication. The aim of this bachelor thesis is to evaluate the current style of communication, especially on the example of global chains, which is interconnected with the author’s personal knowledge and experience by which the evaluation is enriched. The practical part of the thesis is divided into an introduction of the three most famous global chains, questionnaire and individual interviews. The questionnaire focuses on the respondents’ perception of chains according to attendance, knowledge of individual brands and also according to price, quality and the health impact of products. Individual interviews complement the current knowledge by the experience of experts from leading positions in KFC, McDonald’s and Starbucks. Finally, an idea is developed that fastfood enterprises aren’t just about fast service for an adequate price.
Klíčová slova: enterprise; chain; fastfood; menu; key factors

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 10. 2021
Datum podání práce: 11. 5. 2022
Datum obhajoby: 25. 5. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78222/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: