Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích

Název práce: Bezpečnost potravin v obchodních řetězcích
Autor(ka) práce: Feix, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Teoretická část se zabývá principy bezpečnosti potravin. Jeden z principů je doplněn podkapitolou o systému RASFF a vlivu technologií na bezpečnost potravin. Popsány jsou legislativní požadavky a nejvýznamnější systémy k zajištění bezpečnosti potravin. Přiblíženy jsou systémy HACCP, IFS a BRC. Praktická část je věnována analýze systému zajištění bezpečnosti potravin ve vybraném obchodním řetězci. Je popsán výchozí stav, vypracován návrh funkčního systému a připojeny návrhy jeho možného dalšího zjednodušení.
Klíčová slova: návrh systému; BRC; HACCP; bezpečnost potravin; IFS
Název práce: Food safety in retail chains
Autor(ka) práce: Feix, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Plášková, Alena
Oponenti práce: Kořánová, Helena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The theoretical part of the diploma work contains key principles of food safety. It includes the chapter about RASFF system and nanotechnology in food safety. Next part is about chosen food safety systems HACCP, IFS and BRC. In the practical part there is the analysis of the food safety system in the retail chain and the proposal for the more efficient one.
Klíčová slova: principles of food safety; BRC; IFS; HACCP; system design

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 9. 2008
Datum podání práce: 30. 4. 2009
Datum obhajoby: 12. 2. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/15226/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: