Analýza business modelu restaurace kavkazské kuchyně
Název práce: | Analýza business modelu restaurace kavkazské kuchyně |
---|---|
Autor(ka) práce: | Manvelova, Milana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Svobodová, Ivana |
Oponenti práce: | Válek, Lukáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem bakalářské práce je analyzovat business model pěti kavkazských restaurací v Praze. První část práce tvoří teoretická část, která přináší informace o různých business modelech, současných trendech v nákupním chování a historický odkaz na kulturu a kuchyni Arménie a Gruzie. Na teoretickou část navazuje praktická, jejímž cílem je shromáždit informace o struktuře business modelu vybraných restaurací. Jako výzkumná metoda byla zvolen polostrukturovaný hloubkový rozhovor. Výzkumu se zúčastnilo šest respondentů, z nichž pět zastupovalo arménské restaurace a jeden gruzínskou restauraci. Výsledkem analýzy byl podnikatelský plán arménské restaurace, který vycházel z teoretické části i ze zjištění z rozhovorů. |
Klíčová slova: | Business model; kavkazská restaurace; arménská kuchyně |
Název práce: | Business model analysis of a Caucasian cuisine restaurant |
---|---|
Autor(ka) práce: | Manvelova, Milana |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Svobodová, Ivana |
Oponenti práce: | Válek, Lukáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This work aims to analyse the business model of 5 Caucasian restaurants in Prague. The first part of the paper is a theoretical part that presents information about different business models, current trends in purchasing behaviour and a historical reference to the culture and cuisine of Armenia and Georgia. The second stage is followed by the practical part, which aims to collect information about the structure of the business model of the selected restaurants. The semi-structured in-depth interview method was chosen as the research method. Six respondents took part in the study, five of them representing Armenian restaurants and one Georgian restaurant. The outcome of the analysis was a business model for an Armenian restaurant based on the theoretical part as well as on the findings from the interviews. |
Klíčová slova: | Armenian cuisine; Business model; Caucasian restaurant |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 24. 2. 2023 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2023 |
Datum obhajoby: | 30. 5. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/83935/podrobnosti |