Vnímání značky Pekárna Nostress Bakery mezi jejími zákazníky
Název práce: | Vnímání značky Pekárna Nostress Bakery mezi jejími zákazníky |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vrabcová, Pavlína |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Kolouchová, Daniela |
Oponenti práce: | Černá, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce se zaměřuje na téma vnímání značky. Cílem práce je zjistit, jak je značka Pekárna Nostress Bakery vnímána mezi jejími zákazníky. První částí práce je část teoretická, která definuje nejdůležitější pojmy a slouží jako základ výzkumu. V druhé části práce, části metodické, je představena a zdůvodněna zvolená metoda. Kvalitativní výzkum je proveden formou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů se zákazníky podniku Pekárna Nostress Bakery. Primárně se zaměřuje na vnímání značky respondenty, jejich postoje, charaktery jejich vztahu ke značce a také na asociace s ní spojené. V praktické části jsou zjištěná data analyzována a vyhodnocena podle postupů tematické analýzy. Výsledky výzkumu jsou přínosné zejména pro samotnou značku, neboť odhalují, jak respondenti značku vnímají, jaké jsou zdroje jejich vnímané sympatie a vysoké loajality. V závěru práce jsou uvedeny návrhy pro implementaci výsledků výzkumu do marketingové komunikace a doporučení vhodných marketingových aktivit. |
Klíčová slova: | Pekárna Nostress Bakery; značka; vnímání značky; hodnota značky |
Název práce: | Brand perception of Nostress Bakery among its customers |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vrabcová, Pavlína |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Kolouchová, Daniela |
Oponenti práce: | Černá, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The bachelor thesis focuses on the topic of brand perception. The aim of the thesis is to find out how the Pekárna Nostress Bakery brand is perceived among its customers. The first part of the thesis is the theoretical part, which defines the most important concepts and serves as a basis for the research. The second part of the thesis, the methodological part, presents and justifies the chosen method. The qualitative research is conducted in the form of semi-structured in-depth interviews with customers of Pekárna Nostress Bakery. The primary focus is on the respondents' perception of the brand, their attitudes, the nature of their relationship with the brand and the associations associated with it. In the practical part, the collected data is analysed and evaluated according to the thematic analysis procedures. The results of the research are particularly useful for the brand itself, as they reveal how respondents perceive the brand, and the sources of their perceived liking and high loyalty. The paper concludes with suggestions for implementing the research findings into marketing communications and recommendations for appropriate marketing activities. |
Klíčová slova: | brand equity; Pekárna Nostress Bakery; brand; brand perception |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 1. 2023 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2023 |
Datum obhajoby: | 31. 5. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/83282/podrobnosti |