Návrh manažerských výsledovek a analýza ziskovosti společnosti Jídlo bez práce s.r.o
Název práce: | Návrh manažerských výsledovek a analýza ziskovosti společnosti Jídlo bez práce s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Havlová, Kateřina |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Křehnáčová, Aneta |
Oponenti práce: | Knorová, Kateřina |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření vhodné podoby manažerských výsledovek a analýzu ziskovosti pro podnik poskytující cateringové služby, který manažerské účetnictví nikdy nevedl. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány různé způsoby pojetí nákladů v manažerském účetnictví. Dále jsou uvedeny různé podoby tvorby manažerských výsledovek a je vymezen pojem kalkulace a marže. Praktická část se nejprve věnuje představení výrobního podniku poskytujícího cateringové služby, následně se zaměřuje na způsob členění nákladů a návrh podoby manažerské výsledovky na bázi prodaných výkonů. V závěru práce je analyzována ziskovost prodávaných jídel, rovněž jsou zhodnoceny nedostatky a jsou uvedena doporučení k případnému zlepšení. |
Klíčová slova: | Ziskovost; Náklady; Manažerská výsledovka; Manažerské účetnictví; Kalkulace; Marže |
Název práce: | A draft of management income statement and profitability analysis of company Jídlo bez práce s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Havlová, Kateřina |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Křehnáčová, Aneta |
Oponenti práce: | Knorová, Kateřina |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The bachelor thesis focuses on the creating of a suitable structure of management income statement and profitability analysis for a catering service company that has never implemented management accounting. The thesis consists of two parts, theoretical and practical. The theoretical part describes various approaches to cost conception in management accounting. Furthermore, different forms of management income statemets are presented and the concepts of costing and margin are defined. The practical part first introduces a catering service production company, followed by an examination of cost classification and a draft of management income statement based on sold output. In the conclusion of the thesis there is analyzed the profitability of the sold meals, as well as an assessment of the shortcomings and recommendations for possible improvement. |
Klíčová slova: | Costing; Margin; Costs; Management income statement; Profitability; Management accounting |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Účetnictví a finanční řízení podniku |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra manažerského účetnictví |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 15. 10. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 5. 2023 |
Datum obhajoby: | 15. 6. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/78366/podrobnosti |