Komunikační edukační strategie pro snížení plýtvání potravinami na spotřebitelské úrovni se zaměřením na ovoce a zeleninu

Název práce: Communication education strategy to reduce food waste at the consumer level with a focus on fruit and vegetables
Autor(ka) práce: Bambasová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mokrejšová, Veronika
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: English
Abstrakt:
This diploma thesis maps the purchasing and consumption behaviour of consumers that results in the production of food waste, specifically in the area of fruit and vegetables. Further, it explores the means that can contribute to a reduction of such waste. The aim of this thesis is to make recommendations to the non-profit organization Zachraň jídlo leading to the development of a communication education strategy targeted at reducing fruit and vegetable waste by consumers.
Klíčová slova: Fruit and vegetables; Consumers; Communication strategy; Food waste
Název práce: Komunikační edukační strategie pro snížení plýtvání potravinami na spotřebitelské úrovni se zaměřením na ovoce a zeleninu
Autor(ka) práce: Bambasová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mokrejšová, Veronika
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Tato diplomová práce mapuje nákupní a spotřební chování spotřebitelů, které má za následek plýtvání potravinami, a to zejména v oblasti ovoce a zeleniny. Dále zkoumá prostředky, které mohou přispět ke snížení potravinového plýtvání. Cílem práce je vytvořit doporučení pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo vedoucí k vytvoření komunikační vzdělávací strategie zaměřené na snížení plýtvání ovocem a zeleniny ze strany spotřebitelů.
Klíčová slova: Plýtvání potravinami; Ovoce a zelenina; Spotřebitelé; Komunikační strategie

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 4. 5. 2022
Datum podání práce: 7. 12. 2023
Datum obhajoby: 16. 1. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/80649/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: