Strategická analýza spoločnosti Opella Healthcare Czech s.r.o

Název práce: Strategická analýza spoločnosti Opella Healthcare Czech s.r.o
Autor(ka) práce: Límová, Linda
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Smrčka, Luboš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom bakalárskej práce je na základe strategickej analýzy spoločnosti Opella Healthcare Czech s.r.o. systematicky zhodnotiť silné a slabé stránky, ako aj príležitosti a hrozby a poskytnúť celkový pohľad na jej postavenie na trhu. Na základe získaných poznatkov sú formulované konkrétne strategické kroky a odporúčania, ktoré majú prispieť k lepšiemu využitiu silných stránok, riešeniu slabých miest a efektívnej reakcii na dynamiku trhu. Obsahom teoretickej časti je stanovenie základných pojmov a cieľov strategickej analýzy, predstavenie metód a nástrojov nasledovne aplikovaných v praktickej časti. Praktická časť pozostáva z analýzy vnútorného a vonkajšieho prostredia spoločnosti, a síce analýza PESTEL, charakteristika odvetvia, analýza konkurencie, využitie Porterovho modelu piatich síl, klasifikácia zdrojov, analýza portfólia, VRIO analýza a finančná analýza. V závere prostredníctvom syntézy a SWOT analýzy zhodnotiť súčasné postavenie spoločnosti a formulácia odporúčaní.
Klíčová slova: SWOT; strategická analýza; finančná analýza; stratégia; VRIO; PESTEL
Název práce: Strategic analysis of Opella Healthcare Czech s.r.o
Autor(ka) práce: Límová, Linda
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Smrčka, Luboš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of the bachelor thesis is to systematically assess the strengths and weaknesses, as well as opportunities and threats of Opella Healthcare Czech s.r.o. through a strategic analysis, and to provide a comprehensive overview of its market position. Based on the findings, specific strategic steps and recommendations are formulated to better leverage strengths, address weaknesses, and effectively respond to market dynamics. The theoretical part defines the basic concepts and objectives of strategic analysis and introduces the methods and tools subsequently applied in the practical part. The practical part consists of analyzing the internal and external environment of the company, including PESTEL analysis, industry characterization, competition analysis, utilization of Porter’s Five Forces model, resource classification, portfolio analysis, VRIO analysis, and financial analysis. In conclusion, through synthesis and SWOT analysis, the current position of the company is evaluated, and recommendations are formulated.
Klíčová slova: strategy; SWOT; financial analysis; VRIO; PESTEL; strategic analysis
Název práce: Strategická analýza spoločnosti Opella Healthcare Czech s.r.o
Autor(ka) práce: Límová, Linda
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Smrčka, Luboš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem bakalářské práce je na základě strategické analýzy společnosti Opella Healthcare Czech s.r.o. systematicky zhodnotit silné a slabé stránky, jakož i příležitosti a hrozby a poskytnout celkový pohled na její postavení na trhu. Na základě získaných poznatků jsou formulovány konkrétní strategické kroky a doporučení, která mají přispět k lepšímu využití silných stránek, řešení slabých míst a efektivní reakci na dynamiku trhu. Obsahem teoretické části je stanovení základních pojmů a cílů strategické analýzy, představení metod a nástrojů následovně aplikovaných v praktické části. Praktická část sestává z analýzy vnitřního a vnějšího prostředí společnosti, a sice analýza PESTEL, charakteristika odvětví, analýza konkurence, využití Porterova modelu pěti sil, klasifikace zdrojů, analýza portfolia, VRIO analýza a finanční analýza. V závěru prostřednictvím syntézy a SWOT analýzy zhodnotit současné postavení společnosti a formulace doporučení.
Klíčová slova: SWOT; VRIO; PESTEL; finanční analýza; strategie; strategická analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 11. 2023
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 12. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/86659/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: