ESG Audit: Prípadová štúdia

Název práce: ESG audit: Prípadová štúdia
Autor(ka) práce: Líška, Roman
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Kupec, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je realizovať ESG audit s primárnym zameraním na oblasť Governance u reálnej spoločnosti so zámerom odhaliť riziká a slabé stránky v tejto oblasti s následným navrhnutím nápravných opatrení. S ohľadom na tento cieľ je v teoretickej časti spracovaný koncept ESG a téma auditu s postupným zameraním na ESG audit a jeho špecifiká. V praktickej časti práce je využitá Gap analýza. Pomocou tejto analýzy sú porovnané podklady poskytnuté spoločnosťou Beneš a Lát a.s. s požiadavkami na zverejnenie k auditu pre oblasť Governance. Následne je v spolupráci so spoločnosťou Beneš a Lát a.s. spracovaná aj dvojitá hladina významnosti. Na záver praktickej časti sú zhrnuté identifikované nedostatky vyplývajúce z Gap analýzy a aj následné kroky na ich odstránenie.
Klíčová slova: ESG; Audit; Governance; Gap analýza
Název práce: ESG Audit: Prípadová štúdia
Autor(ka) práce: Líška, Roman
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Kupec, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je provést ESG audit s primárním zaměřením na oblast Governance v reálné společnosti se záměrem identifikovat rizika a nedostatky v této oblasti s následným návrhem nápravných opatření. S ohledem na tento cíl je v teoretické části zpracován pojem ESG a téma auditu s postupným zaměřením na ESG audit a jeho specifika. V praktické části práce je využita Gap analýza. Pomocí této analýzy jsou porovnávány dokumenty poskytnuté společností Beneš a Lát a.s. s požadavky na zveřejnění informací pro audit pro oblast Governance. Následně je ve spolupráci se společností Beneš a Lát a.s. vypracována také dvojí úroveň významnosti. V závěru praktické části jsou shrnuty zjištěné nedostatky vyplývající z Gap analýzy a následné kroky k jejich odstranění.
Klíčová slova: ESG; Audit; Governance; Gap analýza
Název práce: ESG audit: A case study
Autor(ka) práce: Líška, Roman
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořáček, Jiří
Oponenti práce: Kupec, Václav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis is to carry out an ESG audit with a primary focus on the area of Governance in a real company with the intention of identifying risks and weaknesses in this area with the subsequent proposal of corrective measures. With this objective in mind, the theoretical part elaborates the ESG concept and the topic of the audit with a gradual focus on the ESG audit and its specifics. In the practical part of the thesis Gap analysis is used. With the help of this analysis, the documents provided by Beneš a Lát a.s. are compared with the disclosure requirements for the audit for the area of Governance. Subsequently, a double materiality level is also developed in cooperation with Beneš a Lát a.s. At the end of the practical part, the identified shortcomings resulting from the Gap Analysis are summarized as well as the subsequent steps to address them.
Klíčová slova: ESG; Audit; Governance; Gap analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 11. 2023
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 29. 5. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/86662/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: