Optimalizácia výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o

Název práce: Optimalizácia výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o
Autor(ka) práce: Jankovič, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca je zameraná na optimalizáciu výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o. za pomoci analýzy materiálového toku vo výrobe a efektívnejšej alokácie zdrojov v rámci skladového hospodárstva prostredníctvom implementácie prieniku analýz ABC aXYZ. Teoretická časť predstavuje logistiku ako celok apostupne detailne rozoberá jednotlivé podkategórie riadenia výrobných procesov a zásob tak, aby bola dosiahnuté komplexné porozumenie danej problematiky v nadväznosti na praktickú časť práce. Praktická časť je venovaná spoločnosti Winfa, s.r.o. podnikajúcej na trhu spracovania vysokopevnostných oceľových plechov a hodnoteniu jej interných výrobných a skladovacích procesov. Z pôvodného rozloženia skladovacích pozícií definuje za pomoci analýz spotreby a stability nové optimalizované rozloženie vedúce k zvýšeniu efektivity.
Klíčová slova: Optimalizácia výrobných procesov; Logistika; Skladové hospodárstvo; Analýza XYZ; Analýza ABC
Název práce: Optimalizácia výrobného procesu v spoločnosti Winfa, s.r.o
Autor(ka) práce: Jankovič, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřena na optimalizaci výrobního procesu ve společnosti Winfa, s.r.o. pomocí analýzy materiálového toku ve výrobě a efektivnější alokaci zdrojů v rámci skladového hospodářství prostřednictvím implementace průniku analýz ABC a XYZ. Teoretická část představuje logistiku jako celek a postupně podrobně rozebírá jednotlivé podkategorie výrobního procesu a řízení zásob s cílem dosáhnout komplexního pochopení dané problematiky ve vztahu k praktické části práce. Praktická část je věnována společnosti Winfa, s.r.o., působící na trhu zpracování vysokopevnostních ocelových plechů a zhodnocení jejích interních výrobních a skladovacích procesů. Z původního uspořádání skladovacích pozic definuje pomocí analýz spotřeby a stability nové optimalizované uspořádání vedoucí ke zvýšení efektivity.
Klíčová slova: Logistika; Analýza ABC; Analýza XYZ; Optimalizace výrobních procesů; Skladové hospodářství
Název práce: Optimization of the production process in company Winfa, s.r.o
Autor(ka) práce: Jankovič, Juraj
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Jirsák, Petr
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis is focused on the optimization of the production process in the company Winfa, s.r.o. using the analysis of material flow in production and more efficient allocation of resources within the warehouse management through the implementation of the penetration of ABC and XYZ analyses. The theoretical part introduces logistics as a whole and gradually discusses in detail the different subcategories of production process and inventory management in order to achieve a comprehensive understanding of the subject in relation to the practical part of the thesis. The practical part is devoted to Winfa, s.r.o., a company operating on the market of high- strength steel sheet processing and the evaluation of its internal production and storage processes. From the original layout of storage positions, it defines, with the help of consumption and stability analyses, a new optimized layout leading to increased efficiency.
Klíčová slova: Warehouse management; XYZ analysis; Logistics; Production process optimalization; Warehouse area optimalization; ABC analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 31. 3. 2023
Datum podání práce: 3. 7. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: