Faktory ovlivňující hodnocení kvality služeb v kavárnách
Název práce: | Faktory ovlivňující hodnocení kvality služeb v kavárnách |
---|---|
Autor(ka) práce: | Masařová, Jana |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Vávra, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zaměřuje na identifikaci a analýzu faktorů ovlivňujících hodnocení kvality služeb v kavárnách v České republice. Cílem je pochopení důležitosti jednotlivých faktorů a vytvoření modelu zákaznického chování, který kavárnám pomůže lépe porozumět preferencím zákazníků a zlepšit zákaznickou zkušenost. Práce zahrnuje analýzu elektronického Word of Mouth prostřednictvím analýzy sentimentu na základě 300 vybraných recenzí. Zároveň je představeno dotazníkové šetření mezi 201 respondenty, zaměřující se na identifikaci důležitosti 39 vybraných aspektů v rámci hodnocení kvality. Výsledky ukázaly, že klíčovým faktorem ovlivňujícím hodnocení jsou kvalita nápojů a pokrmů, avšak komplexně nejsou funkční užitky pro zákazníka nejdůležitější. Práce také identifikovala pět hlavních skupin zákazníků s podobnými preferencemi, což kavárnám umožní cílenější marketingové a provozní strategie. |
Klíčová slova: | kavárny; kvalita služeb; zákaznická zkušenost; model zákaznického chování |
Název práce: | Factors influencing the evaluation of service quality in cafés |
---|---|
Autor(ka) práce: | Masařová, Jana |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Vávra, Oldřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis focuses on the identification and analysis of factors influencing the evaluation of service quality in cafés in the Czech Republic. The aim is to understand the importance of each factor and to create a model of customer behaviour that will help cafés to better understand customer preferences and improve the customer experience. The work involves the analysis of electronic Word of Mouth through sentiment analysis based on 300 selected reviews. A questionnaire survey of 201 respondents is also presented, focusing on identifying the importance of 39 selected aspects in quality reviews. The results showed that beverage and food quality are the key factors influencing evaluations, but comprehensively, functional utilities are not perceived as most important by customers. The work also identified five main groups of customers with similar preferences, which will enable cafés to have more targeted marketing and operational strategies. |
Klíčová slova: | customer behaviour model; cafés; service quality; customer experience |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 17. 2. 2024 |
---|---|
Datum podání práce: | 21. 8. 2024 |
Datum obhajoby: | 12. 9. 2024 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/87570/podrobnosti |