Udržitelné podnikání společnosti Kofola ČeskoSlovensko, a.s
Název práce: | Udržitelné podnikání společnosti Kofola ČeskoSlovensko, a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Poustková, Veronika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Filipová, Alena |
Oponenti práce: | Zeman, Jiří |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato práce se zabývá udržitelným podnikáním společnosti Kofola ČeskoSlovensko a.s., jednoho z předních výrobců nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Cílem práce je analyzovat strategii udržitelnosti této společnosti, identifikovat klíčové oblasti jejího zaměření a zhodnotit komunikaci jejich udržitelných iniciativ vůči veřejnosti. Teoretická část práce shrnuje základní koncepty udržitelného podnikání, principy cirkulární ekonomiky a specifika udržitelnosti v nápojovém průmyslu. Praktická část je založena na kombinaci kvantitativního dotazníkového šetření mezi spotřebiteli a kvalitativního hloubkového rozhovoru s manažerem udržitelnosti společnosti. Výsledky ukazují, že Kofola udržitelnost systematicky integruje do svých procesů, avšak povědomí spotřebitelů o konkrétních iniciativách je nízké. Práce proto navrhuje zlepšení komunikační strategie a přináší konkrétní návrhy na další rozvoj udržitelných praktik. |
Klíčová slova: | Kofola; nápojářský průmysl; udržitelné podnikání; udržitelnost |
Název práce: | Sustainable business practices of Kofola ČeskoSlovensko a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Poustková, Veronika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Filipová, Alena |
Oponenti práce: | Zeman, Jiří |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis addresses sustainable business practices at Kofola ČeskoSlovensko a.s., one of the leading producers of non-alcoholic beverages in Central Europe. The aim is to analyse the company’s sustainability strategy, identify its key focus areas, and evaluate the communication of its sustainable initiatives to the public. The theoretical part summarises fundamental concepts of sustainable business, principles of the circular economy, and the specifics of sustainability in the beverage industry. The practical part is based on a combination of a quantitative consumer survey and a qualitative in-depth interview with the company’s sustainability manager. The results show that Kofola systematically integrates sustainability into its processes, but consumer awareness of specific initiatives is low. Therefore, the thesis recommends improving the communication strategy and provides concrete suggestions for further development of sustainable practices. |
Klíčová slova: | Kofola; beverage industry; sustainable business; sustainability |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 6. 2024 |
---|---|
Datum podání práce: | 25. 4. 2025 |
Datum obhajoby: | 26. 5. 2025 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/88872/podrobnosti |