Současné trendy v konferenčních balíčcích v pražských hotelech

Název práce: Současné trendy v konferenčních balíčcích v pražských hotelech
Autor(ka) práce: Lysenko, Ekaterina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Lukášová, Renata
Oponenti práce: Scholz, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce je věnována současným trendům v konferenčních balíčcích pražských hotelů. V práci je stanoven hlavní cíl, kterým je identifikovat, jaké jsou současné trendy v konferenčních balíčcích pražských hotelů, a vyhodnotit, jak ovlivňují zákaznickou zkušenost. Pro dosažení tohoto cíle je práce rozdělena na několik kapitol. Na počátku jsou uvedeny informace o konferencích v Meetings Industry. Dále je pozornost věnována metodice provedení vlastního výzkumu. Primární výzkum je realizován s použitím metody polostrukturovaného řízeného rozhovoru, který byl proveden se zástupci tří pražských hotelů a jejich klientů. Pro kvalitativní výzkum byl zvolen čtyřhvězdičkový hotel Clarion Congress pořádající velké kongresy a konference, hotel Grandium s flexibilním konferenčním centrem a malý hotel v centru města Green Garden. Analýza ukázala, že klienti kladou důraz na technické vybavení, denní světlo v prostoru, zohlednění dietních požadavků na catering a estetickou prezentaci pokrmů. Pro zlepšení konferenčních balíčků byly v práci nabídnuty také návrhy a doporučení.
Klíčová slova: zákaznická zkušenost; konferenční balíček; catering; konference; hotel
Název práce: Modern trends in conference packages of Prague hotels
Autor(ka) práce: Lysenko, Ekaterina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Lukášová, Renata
Oponenti práce: Scholz, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is devoted to modern trends in conference packages of Prague hotels. Its main goal is to identify what are the modern trends in conference packages of Prague hotels, and analyze how they affect the customer experience. To achieve this, thesis is divided into several chapters. At the beginning, information about conferences in the Meetings Industry is presented. Further attention is paid to methodology of conducting original research. Primary research is realized using method of semi-structured interview, which is carried out with the participation of representatives of three Prague hotels and their clients. For the analysis, the four-star Clarion Congress hotel hosting large congresses and conferences, the Grandium hotel with a flexible conference center and the Green Garden hotel in the center of the city are chosen. Analysis showed that clients emphasize technical equipment, daylight in the space, dietary requirements for catering and aesthetic presentation of dishes. To improve conference packages, suggestions and recommendations were also offered in the thesis.
Klíčová slova: customer experience; conference package; hotel; catering; conference

Informace o studiu

Studijní program / obor: Cestovní ruch
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta:
Katedra:

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 2. 2024
Datum podání práce: 25. 4. 2025
Datum obhajoby: 30. 5. 2025
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/87597/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: