Udržitelnější a optimalizovaný model online supermarketu
| Název práce: | Udržitelnější a optimalizovaný model online supermarketu |
|---|---|
| Autor(ka) práce: | Mika, Martin |
| Typ práce: | Bakalářská práce |
| Vedoucí práce: | Postler, Milan |
| Oponenti práce: | Sadílek, Tomáš |
| Jazyk práce: | Česky |
| Abstrakt: | Tato práce se zaměřuje na formulaci návrhu inovace business modelu pro internetové potravinové supermarkety. Navrhovaný model reflektuje strategii Evropské Unie přechodu na cirkulární ekonomiku a jeho cílem je optimalizovat současný model online supermarketu pomocí nové strategie, která se zaměřuje na zlepšení front-end logistiky a hospodaření s obaly. Součástí práce je ověření navrženého modelu z pohledu internetového supermarketu prostřednictvím výpočtu s využitím dat z provedené komparativní analýzy a z pohledu spotřebitele prostřednictvím vyhodnocení dat z dotazníkového šetření. |
| Klíčová slova: | internetový supermarket; e-grocery; e-grocery; vratné obaly; udržitelnost; business model; bod zvratu |
| Název práce: | More sustainable and optimized business model for e-grocery |
|---|---|
| Autor(ka) práce: | Mika, Martin |
| Typ práce: | Bachelor thesis |
| Vedoucí práce: | Postler, Milan |
| Oponenti práce: | Sadílek, Tomáš |
| Jazyk práce: | Česky |
| Abstrakt: | This thesis focuses on the formulation of a proposal for an innovation of a business model for online food supermarkets. The proposed model reflects the European Union's strategy for the transition to a circular economy and aims to optimize the current online supermarket model with a new strategy that focuses on improving front-end logistics and packaging management. Part of the thesis is the verification of the proposed model from the point of view of an online supermarket through a calculation using data from the comparative analysis and from the point of view of a consumer through the evaluation of data from a questionnaire survey. |
| Klíčová slova: | e-grocery; circular economy; sustainability; business model; reusable packaging; Break-even-Point |
Informace o studiu
| Studijní program / obor: | Mezinárodní obchod |
|---|---|
| Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
| Přidělovaná hodnost: | Bc. |
| Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
| Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
| Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
| Datum zadání práce: | 12. 1. 2024 |
|---|---|
| Datum podání práce: | 25. 4. 2025 |
| Datum obhajoby: | 29. 5. 2025 |
| Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/87072/podrobnosti |