Podnikatelský záměr – Biofarma produkující maso pro český trh

Název práce: A business plan- Bio based farm producing meat for the Czech market
Autor(ka) práce: Said, Jana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kubíček, Aleš
Oponenti práce: Ali, Tanweer
Jazyk práce: English
Abstrakt:
This bachelor's thesis outlines a business plan for BioFarmaso, an Organic certified beef farm organized at a sustainable basis in South Bohemia, Czech Republic. The thesis will seek to build a profitable but ecofriendly business model for producing high quality organic beef that will serve the increasing demand for ethically sourced meat in the local market. For this purpose, the study has used a variety of analytical tools such as PEST and SWOT analysis, Porter’s five forces and Business Model Canvas to evaluate the market, competitive position, and viability of the business. In addition, the thesis addresses the practical strategies in managing costs, operations, and customer relationship management to ensure long term business success. This business plan combines a theoretical aspect of planning and practical planning to place BioFarmaso as the key player of the organic beef on the Czech market.
Klíčová slova: Sustainable Agriculture; Organic Farming; Beef Production; Business Plan; Czech Republic; Bio Beef; Local Market; Ethical Meat
Název práce: Podnikatelský záměr – Biofarma produkující maso pro český trh
Autor(ka) práce: Said, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kubíček, Aleš
Oponenti práce: Ali, Tanweer
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Tato bakalářská práce nastiňuje podnikatelský plán BioFarmaso, ekologické certifikované hovězí farmy organizované na udržitelném základě v Jižních Čechách, Česká republika. Práce bude usilovat o vybudování ziskového, ale ekologického obchodního modelu pro produkci vysoce kvalitního bio hovězího masa, který bude sloužit zvyšující se poptávce po eticky vyráběném mase na místním trhu. Za tímto účelem studie použila různé analytické nástroje, jako je PEST a SWOT analýza, Porter's pět sil a Business Model Canvas, aby vyhodnotila trh, konkurenční pozici a životaschopnost podniku. Kromě toho se práce zabývá praktickými strategiemi řízení nákladů, operací a řízení vztahů se zákazníky, aby byl zajištěn dlouhodobý obchodní úspěch. Tento podnikatelský záměr kombinuje teoretický aspekt plánování a praktického plánování, aby umístil BioFarmaso jako klíčového hráče biohovězího masa na českém trhu.
Klíčová slova: Podnikatelský plán; Ekologické zemědělství; Udržitelné zemědělství; Výroba hovězího masa; Bio hovězí maso; Česká republika; Etické maso; Místní trh

Informace o studiu

Studijní program / obor: Bachelor of Business Administration
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 1. 2025
Datum podání práce: 13. 5. 2025
Datum obhajoby: 9. 6. 2025
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/91177/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: