Podnikatelský plán založení kavárny ve vybraném městě
Název práce: | Podnikatelský plán založení kavárny ve vybraném městě |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nedvěd, Vojtěch |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Dvouletý, Ondřej |
Oponenti práce: | Svobodová, Ivana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení nové kavárny v Olomouci. V teoretické části je představen rámec podnikání a strategické analýzy, včetně PESTEL a SWOT analýzy, analýzy konkurence a Lean Canvas modelu. Dále se práce věnuje marketingové strategii, včetně využití nástrojů jako jsou sociální média a umělá inteligence, a reflektuje současné trendy v kavárenském odvětví se zaměřením na udržitelnost. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán kavárny Káva & Klid, vycházející z průzkumu trhu, polostrukturovaných rozhovorů a analýzy konkurence. Životaschopnost podnikatelského záměru je zhodnocena na základě zpracovaného finančního plánu. |
Klíčová slova: | marketingová strategie; finanční plán; podnikatelský plán; kavárna; analýza trhu |
Název práce: | Business Plan for Establishing a Café in a Selected City |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nedvěd, Vojtěch |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Dvouletý, Ondřej |
Oponenti práce: | Svobodová, Ivana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor’s thesis focuses on the development of a business plan for establishing a new café in the city of Olomouc. The theoretical part introduces the framework of entrepreneurship and strategic analysis, including PESTEL and SWOT analysis, competitive analysis, and the Lean Canvas model. The thesis also addresses marketing strategy, including the use of tools such as social media and artificial intelligence, and reflects on current trends in the café industry with an emphasis on sustainability. The practical part presents a specific business plan for the café “Káva & Klid”, based on market research, semi-structured interviews, and competition analysis. The viability of the business concept is evaluated on the basis of the developed financial plan. |
Klíčová slova: | business plan; café; market analysis; marketing strategy; financial plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 8. 11. 2024 |
---|---|
Datum podání práce: | 14. 5. 2025 |
Datum obhajoby: | 9. 6. 2025 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/90285/podrobnosti |