Jak čeští spotřebitelé vnímají biopotraviny - výzkum trhu biopotravin

Název práce: Jak čeští spotřebitelé vnímají biopotraviny - výzkum trhu biopotravin
Autor(ka) práce: Bártová, Lucie
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Vácha, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá výzkumem trhu biopotravin v České republice. Shrnuje obecné informace o biopotravinách, popisuje současné trendy v ekologickém zemědělství a ve spotřebě biopotravin. Práce přináší výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo postoj spotřebitelů k biopotravinám a jejich informovanost v dané oblasti. Část práce je zaměřena na rozdíly v cenách mezi biopotravinami a konvenčními potravinami.
Klíčová slova: biopotraviny; informovanost; výzkum trhu
Název práce: The Attitude of Czech Consumers to the Organic Food -- Market Research of Organic Food
Autor(ka) práce: Bártová, Lucie
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Vávra, Oldřich
Oponenti práce: Vácha, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis is engaged in market research of the organic food in the Czech republic. It summarizes basic information about organic food, describes current trends in the ecological agriculture and in the consumption of organic food. The thesis brings results of the consumer audit, which tried to find out consumers' attitude to the organic food and their foreknowledge in this sphere. Part of the thesis is focused on the differences in prices between organic and conventional food.
Klíčová slova: organic food; market research; foreknowledge

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2008
Datum podání práce: 30. 5. 2009
Datum obhajoby: 10. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/15863/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: