Analýza sítě stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě
Název práce: | Analýza sítě stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vítová, Jana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Kondrashov, Alexey |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zabývá stravovacími službami a analyzuje síť stravovacích zařízení ve vybrané turistické lokalitě, konkrétně v historickém centru města Hradec Králové. Celá práce je rozdělena do pěti kapitol. První z nich popisuje stravovací služby, jejich význam, funkci a rozdělení. Druhá kapitola je věnována městu Hradec Králové, jeho charakteristikám, historii i jeho významu pro cestovní ruch. Třetí kapitola se zabývá charakteristikami sítě stravovacích zařízení v centru Hradce Králové. Následující kapitola podrobněji porovnává dvě vybrané provozovny a to na základě dotazníkového šetření i vlastního průzkumu. Závěrečná kapitola poté hodnotí a shrnuje zjištěné poznatky. |
Klíčová slova: | Hradec Králové; pohostinská zařízení; veřejné stravování |
Název práce: | Analysis of catering establishments in chosen tourist destination |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vítová, Jana |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Kondrashov, Alexey |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor's thesis deals with catering services and analyses the network of catering facilities in chosen tourist destination, particularly in the historical centre of Hradec Králové. The work is divided into five chapters. The first one focuses on catering services, their importance, function and division. The second chapter describes Hradec Králové, its history and its importance for tourism. The third chapter includes characteristic information about the network of catering facilities in the centre of Hradec Králové. In the following chapter there are two particular restaurants compared according to questionnaire and my own research. The last chapter includes the evaluation and findings. |
Klíčová slova: | public catering; Hradec Králové; hospitable establishments |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 10. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2012 |
Datum obhajoby: | 31. 5. 2012 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/34077/podrobnosti |