Kvalita potravin na českém trhu z pohledu spotřebitelů
Název práce: | Kvalita potravin na českém trhu z pohledu spotřebitelů |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vajnerová, Veronika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Zeman, Jiří |
Oponenti práce: | Filipová, Alena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této práce je zjistit, jak vnímají spotřebitelé kvalitu potravin na českém trhu. V první části práce jsou zpracovaná teoretická východiska této problematiky, jako je platná legislativa, značky kvality, dále pak nákupní chování spotřebitelů, jeho výzkum a faktory, které ho ovlivňují, a průběh kupního rozhodovacího procesu. V druhé části práce jsou prezentovány výsledky vlastního dotazníkového průzkumu. |
Klíčová slova: | spotřebitel; značky kvality; kvalita potravin |
Název práce: | Quality of food on the Czech market from the perspective of consumers |
---|---|
Autor(ka) práce: | Vajnerová, Veronika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Zeman, Jiří |
Oponenti práce: | Filipová, Alena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this thesis is to find out how consumers perceive the quality of food on the Czech market. The first part of the thesis introduces theoretical basis, such as legislation, quality marks, as well as consumer behavior, his research and the factors that influence him, and a purchasing decision making process. The second part presents the results of a questionnaire survey. |
Klíčová slova: | quality marks; quality of food; consumer |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 12. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 4. 2012 |
Datum obhajoby: | 19. 6. 2012 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/33704/podrobnosti |