Business model
Název práce: | Business model |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sergeenko, Aleksandra |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Habrmanová, Blanka |
Oponenti práce: | Müllerová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo vypracovat informativní a prospěšný business model Canvas pro vlastní podnikatelský nápad, což je založení restaurace Tar-Tar bar se specializací na tatarské bifteky. Pro naplnění stanoveného cíle jsem uvedla teoretickou podporu a znalosti dané tematiky, na jejichž základě jsem vypracovala praktickou část dané bakalářské práce. Praktická část je zpracovaná na bázi analýzy a definování devíti stavebních prvků business modelu Canvas. Pro větší přínos práce byly provedené situační analýza a analýza makroprostředí. Prostřednictvím dotazníkového výzkumu byly vymezeny zákaznické segmenty a na základě získaných informací a pomocí metody sledování zákazníků u konkurentů byla vytvořena mapa empatií. Na bázi získaných hodnot bylo vizualizováno plátno business modelu Canvas. |
Klíčová slova: | Restaurace; Business model; Canvas |
Název práce: | Business model |
---|---|
Autor(ka) práce: | Sergeenko, Aleksandra |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Habrmanová, Blanka |
Oponenti práce: | Müllerová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The goal of this bachelor’s thesis was to perform an informative and beneficial business model Canvas related to the own entrepreneur’s idea, which associated with the establishment of the restaurant ¨Tar-Tar bar¨ specialized on the cuisine with beef tartare. In order to fulfill the main purpose, I have introduced the theoretical basis and background knowledge in the given topic, that allowed me to execute the practical part of this bachelor’s thesis. The practical part was based on the analysis and definition of nine main elements belonging to the business model Canvas. To get deeper in this topic, the bachelor’s thesis contains with situational and macro environment analysis. Customer segments were identified through a questionnaire research. Based on these points and on information related to the observation about customer behavior, the empathy map was completely created. Due to obtaining facts and statistics the scheme of business model Canvas was performed. |
Klíčová slova: | Canvas; Business model; Restaurant |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 16. 11. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 5. 2019 |
Datum obhajoby: | 6. 6. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/63894/podrobnosti |