Studie příležitosti založení vietnamské restaurace

Název práce: Studie příležitosti založení vietnamské restaurace
Autor(ka) práce: Ngo, Thi Hoang Huong
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Musilová, Iveta
Oponenti práce: Tripes, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Předmětem této bakalářské práce je vypracování studie příležitosti založení viet-namské restaurace na Pankráci v Praze. Práce začíná literární rešerší týkající se problematiky podnikatelského záměru a předinvestiční fáze. V praktické části jsou poznatky z literární rešerše aplikovány v praxi, kde je vypracována studie příleži-tosti založení fiktivní vietnamské restaurace. Hlavními oblastmi studie jsou analýza trhu, analýza konkurence a finanční plán. Součástí analýzy trhu je vlastní průzkum trhu, který poskytuje základ pro zjištění zájmu cílové skupiny. Výsledky získané z provedených analýz slouží jako podklady k ověření realizovatelnosti a úspěšnosti identifikované podnikatelské příležitosti. Součástí výsledků je diskuze, která zhod-notí splnění cílů a formuluje případné omezení a překážky. Závěr práce shrnuje dosažené výsledky, jejich dopady a přínos pro autorku v praxi.
Klíčová slova: analýza konkurence; finanční plán; studie příležitosti; založení restaurace; analýza trhu
Název práce: The Study of Opportunity of Establishing Vietnamese Restaurant
Autor(ka) práce: Ngo, Thi Hoang Huong
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Musilová, Iveta
Oponenti práce: Tripes, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The subject of this bachelor thesis is to develop a feasibility study for establishing a Vietnamese restaurant in Pankrác, Prague. The thesis begins with a literature review focused on the topic of a business plan and the pre-investment phase. In the practical part, the findings from the literature review are applied in practice by creating a feasibility study for a fictional Vietnamese restaurant. The main areas of the study include market analysis, competition analysis, and a financial plan. The market analysis includes a market survey that provides a foundation for understanding the interest of the target group. The results obtained from these analyses serve as a basis for verifying the feasibility and potential success of the identified business opportunity. The results also include a discussion that evaluates the achievement of the objectives and identifies potential limitations and obstacles. The conclusion of the thesis summarizes the achieved results, their impact, and their practical benefits for the author.
Klíčová slova: opportunity study; establishing a restaurant; market analysis; competition analysis; financial plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 17. 4. 2018
Datum podání práce: 15. 9. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: