Život v agilní organizací očima zaměstnanců

Název práce: Život v agilnej organizácií očami zamestnancov
Autor(ka) práce: Palíková, Paulína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Háša, Stanislav
Oponenti práce: Vich, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom práce je popísať priebeh transformácie skúmanej bankovej inštitúcie z tradičnej pyramídovej organizačnej štruktúry na model Agile at scale. Ďalším cieľom je analyzovať výzvy, s ktorými sa stretávú ľudia skúmanej bankovej inštitúcie počas celofiremnej transformácie. Empirická časť práce analyzuje výsledky kvalitatívneho výskumu, ktorý je založený na polo-štruktúrovaných rozhovorov, priamom pozorovaní a interných či verejne dostupných dokumentoch organizácie. V závere práce sú identifikované konkrétne výzvy, ktoré sa viažu na priebeh transformácie, a doporučenia, ktorými sa môže riadiť či už konkrétna skúmaná organizácia, alebo iné firmy zvažujúce prechod na agilnú organizačnú štruktúru. Prínos práce spočíva v poskytnutí reflexie priebehu transformácie a vnímanie súčasného stavu fungovania agility skúmanej organizácií a tiež priblížiť určité výzvy ďalším firmám, ktoré zvažujú agilnú transformáciu.
Klíčová slova: Agilná organizácia; Organizácie v 21. storočí; Transformácia; Agile at scale
Název práce: Život v agilní organizací očima zaměstnanců
Autor(ka) práce: Palíková, Paulína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Háša, Stanislav
Oponenti práce: Vich, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je popsat proces transformace zkoumané bankovní instituce z tradiční pyramidové organizační struktury na model Agile at scale model. Dalším cílem je analyzovat výzvy, kterým čelí lidé bankovní instituce během celofiremní transformace. Empirická část práce analyzuje výsledky kvalitativního výzkumu, který je založen na polostrukturovaných rozhovorech, přímém pozorování a interních nebo veřejně dostupných dokumentech organizace. Na konci práce jsou identifikovány konkrétní výzvy související s průběhem transformace a doporučení, která mohou být vodítkem buď konkrétní výzkumné organizaci, nebo jiných společností zvažujících přechod na agilní organizační strukturu. Přínos práce spočívá v poskytnutí reflexe o průběhu transformace a vnímání současného stavu fungování agility zkoumané organizace a také o přiblížení určitých výzev dalším společnostem, které o agilní transformaci uvažují.
Klíčová slova: Agile at scale; Agilní organizace; Organizace v 21. století; Transformace
Název práce: Life in an agile organization through the eyes of employees
Autor(ka) práce: Palíková, Paulína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Háša, Stanislav
Oponenti práce: Vich, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this work is to describe the process of transformation of the examined banking institution from a traditional pyramid organizational structure to the Agile at scale model. Another goal is to analyze the challenges faced by the people of the banking institution during the company-wide transformation. The empirical part of the work analyzes the results of qualitative research, which is based on semi-structured interviews, direct observation and internal or publicly available documents of the organization. At the end of the work, specific challenges are identified that are related to the course of transformation, and recommendations that can guide either the specific research organization or other companies considering the transition to an agile organizational structure. The contribution of the work lies in providing a reflection on the course of transformation and perception of the current state of functioning of agility of the researched organization and also to bring certain challenges closer to other companies that are considering agile transformation.
Klíčová slova: Agile at scale; Agile organization; 21st century organizations; Transformation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 6. 2020
Datum podání práce: 13. 5. 2021
Datum obhajoby: 16. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74047/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: