Strategická analýza Rodinného pivovaru Bernard
Název práce: | Strategická analýza Rodinného pivovaru Bernard |
---|---|
Autor(ka) práce: | Grimm, Hugo |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Jurek, Martin |
Oponenti práce: | Špička, Jindřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Hlavním cílem bakalářské práce je vyhodnocení slabých a silných stránek, příležitostí a hrozeb s využitím strategické analýzy za účelem neustálého hledání inovativních řešení. Tato práce, a především její praktická část a závěr by měla primárně sloužit pro majitele a management společnosti Bernard. Bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí, teoretické a praktické. Teoretická část popisuje jednotlivé prvky strategické analýzy, tato část je vypracovávána za použití odborné literatury. Praktická část se opírá o metody a analýzy, které jsou vysvětleny v teoretické části. V praktické části budou identifikovány slabé a silné stránky společnosti, dále pak příležitosti a hrozby. V praktické části byla použita PESTEL analýza, dále pak Porterův model pěti sil, analýza vnitřních zdrojů vyhodnocená pomocí analýzy VRIO a finanční analýza. Na závěr praktické části je použita SWOT analýza, ve které jsou získané údaje z předchozích analýz vyhodnoceny. Na základě výsledků ze SWOT analýzy jsou pak určeny doporučení pro management společnosti Rodinný pivovar Bernard. |
Klíčová slova: | Strategická analýza; SWOT; PESTEL; Porterův model pěti sil; Rodinný pivovar Bernard |
Název práce: | Strategic analysis of the company Rodinný pivovar Bernard a.s |
---|---|
Autor(ka) práce: | Grimm, Hugo |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Jurek, Martin |
Oponenti práce: | Špička, Jindřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this thesis is a strategic analysis of the brewery Bernard. The thesis is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part there is an outline of concepts and methods of strategic analysis. The practical part identifies opportunities, threats, strengths, and weaknesses of the company Rodinný pivovar Bernard using the tools and methods mentioned at the theoretical part such as PESTEL analysis, Porters model of five forces, VRIO and financial analysis. Finally, the SWOT analysis is used to summarize all the factors and information. In the end of the thesis strategic recommendations for the top management of the company are proposed. |
Klíčová slova: | Strategic analysis; SWOT analysis; PESTEL; Porter's model of five forces |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra strategie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 8. 2. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 4. 5. 2021 |
Datum obhajoby: | 4. 6. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/76150/podrobnosti |