Strategická analýza společnosti XYZ

Název práce: Strategická analýza spoločnosti XYZ
Autor(ka) práce: Magyarová, Ester
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Stasa, Michele
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je využiť poznatky získané z teoretickej časti práce k analýze a popisu súčasnej stratégie vybranej spoločnosti XYZ a k odporučeniu konkrétnych krokov na zlepšenie jej ďalšieho smerovania, a to na základe odhalenia príležitostí, hrozieb a jej silných a slabých stránok, ktoré sú zistené prostredníctvom analýzy okolia, analýzy vnútorných zdrojov a schopností a syntézy. Strategická analýza odhalila, že spoločnosť XYZ sa nachádza v nepriaznivej situácií, kedy jej slabé stránky znemožňujú ďalší rast, a stavajú ju do rizikovej pozície. Eliminácia slabých stránok, ktorá spočíva v delegácií zodpovedností riaditeľa na nových zamestnancov, ktorí prevezmú zodpovednosť primárne za odbyt a v súčasnosti neexistujúcu propagáciu, ale i za logistiku a nákup materiálu, má potenciál naštartovať rast spoločnosti a dať priestor spoločnosti venovať sa vývoju nových produktov tak, aby bolo čo najviac hrozieb oslabených.
Klíčová slova: Stratégia; Strategická analýza; SWOT analýza
Název práce: Strategická analýza společnosti XYZ
Autor(ka) práce: Magyarová, Ester
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Stasa, Michele
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je využít poznatky získané z teoretické části práce k analýze současné strategie vybrané společnosti XYZ, k její popisu a k doporučení konkrétních kroků ke zlepšení jejího dalšího směřování, a to na základě odhalení příležitostí, hrozeb a její silných a slabých stránek, které jsou zjištěny prostřednictvím analýzy okolí, analýzy vnitřních zdrojů a schopností a syntézy. Strategická analýza odhalila, že společnost XYZ se nachází v nepříznivé situaci, kdy jí její slabé stránky znemožňují další růst, a staví ji do rizikové pozice. Eliminace slabých stránek, která spočívá v delegaci odpovědností ředitele na nové zaměstnance, kteří převezmou odpovědnost primárně za odbyt a v současnosti neexistující propagaci, logistiku a nákup materiálu, má potenciál nastartovat růst společnosti a dát prostor společnosti věnovat se vývoji nových produktů tak, aby bylo co nejvíce hrozeb oslabených.
Klíčová slova: Strategie; Strategická analýza; SWOT analýza
Název práce: Strategic Analysis of a XYZ Company
Autor(ka) práce: Magyarová, Ester
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: Stasa, Michele
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of this bachelor thesis is to use the knowledge gained in the theoretical part of this work for the analysis and the description of current strategy of a chosen company XYZ, and for recommendations of concrete steps to improve its future direction, which is based on uncovering opportunities, threats, its strengths and weaknesses, that are discovered through external and internal analysis, and the concluding synthesis. Strategic analysis has discovered that the company XYZ occurs in an unfavorable situation, in which its weaknesses make the growth of the company impossible and place it into a risky position. Elimination of the weaknesses, that consists of the delegation of the responsibilities of the CEO to new employees who will primarily take care of sales and the currently non-existing propagation, but also the logistics and the purchase of material, has the potential to start the growth of the company and give it enough space for engaging in the research and development of new products in a way that weakens most of company´s threats.
Klíčová slova: Strategy; Strategy analysis; SWOT analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 6. 2020
Datum podání práce: 7. 5. 2021
Datum obhajoby: 2. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73569/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: